Bukii Hamileyken saç boyayanlar kaçıncı haftada boyadılar acaba? Şuan 9. Haftamdayım saçlarım sarı olduğu için diplerim cıktı ve iğrenç duruyor organik boya ile boyamak istiyorum ama 12. Haftada düşünüyorum sizce erken mi yine de?
Ceren58 Bukii offffff inanmayın şu hurafelere ya. O boya çocuga mı gidecek. Ben de hamileyken saçımı kestirdim. Çocugun ömründen gidermiş... Lütfen yapmayın. Boyat canım hatta lazer epilasyona bile gidebilirsin bilimsel olarak bebege hiçbir zararı yok. Uzman doktora dahi sordum.
gozdeak Bukii canım bende sarışınım iki gün önce kontrolüm vardı doktorum başhekim çokta bilgili bi adam yani duvarları ödüllerle dolu odasında 😱 32. Haftamdayım izin vermedi istemediğimiz onay vermediğimiz bi durum annenin insiyatifine kalmış dedi bende beklerim yapcak bişey yok dedim. Dibim ensemde şuan 🤦🏼♀️ 32 haftadır dip boyasi yaptırmıyorum sen tahmin et hali
Adelina Bukii tek bi soru sorucam su zamana kadar boyadan bir hamileye bisey oldugunu duydunmu canim?ben duymadim gerisini sen dusun😂Allah veren cani boyami alicak?yada saci kesdirmekmi?bunlar eski zamanlardan kalma inanclar
Bukii Ceren58 ayy zaten o kıllardan da muzdaribim hamilelikten önce gidiyordum ama gittiğim klinik hamileyken lazer yapamadıklarını kıl köklerini etkileyip daha çok çıkması gibi yan etki yaptığını söylediler mecburen ağdaya döndüm şuan 😕 gozdeak
Bukii gozdeak yaaa benim gittiğim bi doktor 3. Aydan sonra boyayabileceğimi söyledi diğer bi doktorda doğumdan sonra boyayabilirsin hamileyken bebeğe bi zararı yoktur diyemem dedi kafam karıştı
Esra2019 gozdeak dibim ensemde 😂 haklısın ama. Bazıları doğuma birkaç gün kala civarı boyatıyor nasılsa çocuk kurtardı kendini diye bende onu sorucam doktora
Ceren58 Bukii ben de öyleyim şuan. Hamilelikte evet hormonlar değişiyor. Sonra yaptırırsın zaten canın yanar yaptırma. Ama boyat yani onun ne gibi zararı varmış merak ettim derinin altından çocugun kordonuna mı gidiyormuş o boya 😁😁😁😁😁😁😁
gozdeak Bukii canım bence kokudan falan oluyodur illaki yani bende bir kere sordum onay vermiyorum sana kalmış dedi işte cesaret edemedim açıkcası ne keratin bakım ,ne cila ,ne de boya yapabiliyorum 🤷🏼♀️
Dilek_anne Sinemkurtkarakussk35 Adelina ben çocuk ölür mü dedim? Neden herşeyi ölüme bağlıyoruz? Zarar vermicek diye kim net bisey soyleyebilir? Vücuda kimyasal giriyor ve kesinlikle zarari olmucak diyen birine inanmak güç. O zaman lazere de gitsin hamileler haa zaten sigara içenler bile var hamileyken ya da alkol kullananlar. Noldu cocuklari öldü mü hayır ama birakacak hasarin yuzdeligini ne sen bilebilirsin ne de bu fikrin doğruluğunu savunanlar. Anlamak istemiyorsunuz belki ama siz boyama yapmanin zarari olmadığını savunurken zarari olabilir düşüncesini savunan kişilere de saygı duymaniz gerekir. Tedbir elden takdir Allah'tan demişler. Herkes nasil ici rahat edecekse öyle yapar. Ben vicdan azabı cekmemek icin kimyasallara karşıyım. Kullanmiycam.
Sinem321 İlk 3 ay bebek gelişimi etkili olduğu için o zamn önermiyolar 3 aydan sonra bir sıkıntı olmuyormuş bende çok araştırdım 😁
gulsahygt07 Gebeliğin ilk 3 ayında boyatmak bebeğin lösemiye yakalanma oranını yüzde 50 arttırıyor dedi dr um bilimsel verilere göre miş
Dilek_anne Kimyasal olan herşeyin zararı vardır. Sac derisinden emiliyor. Ayrıca o kokuyu soluyorsunda. Kesinlikle boyatma benimde bembeyaz oldu saçlarım ama boyatmiyorum. Dogurasiya kadarda boyatmiycam. Lazerde yapilmaz. Zararli olan herseyin zarari hemen aciklanmaz. Yillar sonra ortaya çıkar. Pişman olma derim.
Kader12 Bukii ben 4. Ayımdan sonra boyadım canım. Organik boya ile Doğuma yakın tekrar boyucam o kadar. İlk dört ay boyanmıyor haberin olsun.
Kizkalesi Bukii benim doktorum üç aydan sonra yapabilirsin dedi ama ben 4ay bitince yaptım bide sarı için açıcı kullanılacak o biraz ağır oluyor
gozdeak Esra2019 artık dip değil de ombre gibi duruyo 🤣 sor bakalım canım ne diyecek yazarsın buraya merak ettim bende
Dilek_anne Ceren58 deri kimyasal boyayı emiyor. Ve annenin vücuduna kimyasal girmiş oluyor. Biraz araştırırsanız konuyla ilgili bilgilenebilirsiniz. Sadece gebelikte degil normalde de boya zararli. En basiti saci yipratiyor. Ayrıca boyasız saçla dolaşmak anneyi pek etkilemez. Psikolojisi etkilenecek kadar takiyorsa bu durumu o zamanda kinayi cesitli bitkilerle karistirip ceviz yaprağı v.s boyanabilir. Doğal olan şeyden zarar gelmez. En yakin arkadaşım doçent yeni doğum yapti ve saçını boyatmadi tavsiye de etmedi. İnsan genelde yapmak istediği seye inanmak ister. Takdir annelerin bebekte annelerin.
simgecan Bukii 12.haftamdan sonra bitkisel boya ile boyattım 31haftalığım bir ay boyatıp diğer ay boyatmıyorum
Ceren58 Dilek_anne 12.haftadan sonra bir zararı olmadığı her yerde yazıyor. Bunun için deli gibi araştırma yapmaya gerek yok. Çok pinpirikli doktorlar tavsiye etmeyebilir benim doktorum örnek hamilelik boyunca ilişkiyi yasakladı. Herhangibir riskimin olmamasına karşın. Bir başka doktor haftada bir saglıklı bir şekilde tedbirlerle girebilecegimi söyledi. Tek tek sayarsak hamilelikte her şey zararlı.