Meralll ah canımm ahhh... şaka gibi bu durumlar bir çok postta yazdım ama tekrar yazayım. Tr de bu iğne ve aspirini şeker gibi veriyorlar ben bir senemi bunun peşine harcadım. Çünkü farkedersiniz gidilen her doktor farklı şeye başlatıyor hatta geneli hiç bir test yapmadan başlatıyor. Ben Amerika’da yaşıyorum tr de kafam alt üst oldu sonra burda içim rahat etmedi kaç dr a gittim. Ve buradaki doktorum son çalışmalar o iğne ve ilaçların etki etmediğini tamamen boşa kullanıldığını ve bir sürü risk olduğunu söyledi. Ki bunu şurdan biliyorum annem pıhtı atmıştı o iğneler doktor kontrolünde yoğun bakımda yediği içtiği dahil her şeyi ayarlanarak veriliyordu. Ama hamile bayanlara neden böyle kolay veriliyor bilmiyorum. Hele ki iğne psikolojik olarak bile insanı yoran bir durum. Ben de bir düşük yaptım ve bebeğe genetik test yapıldı bende basit pıhtılaşma olmasına rağmen sebep o değildi. Ki hiç bir basit testle tespit edilen pıhtılaşmalar bebek düşmesine kalp durmasına engel değilmiş. Çok daha detaylı üst düzey yapılan testlerde sadece bir gen bozukluğu anne karnındaki bebek için sakıncalıymış ama Türkiye de doktorlar o testi asla yapmıyor yaptırmıyor sanırım pahalı. Normal genetik paneli testi ile çıkan her bozukluğa veriyor ilacı. Hatta yaptıranlar bilir bende 2 gende heterezigot çıktı altta folik asit ve kalsiyum desteği yeterli yazıyorken çok ünlü hastanenin Prof dr ları hemen iğne ilaç dedi. Ama ben inanmadım çünkü annemden dolayı o iğnelerin bir gramının bile ne kadar önemli olduğunu biliyordum. Amerika’daki doktoruma güvendim ve kullanmıyorum hatta aspirin dahi kullanırsan oluşacak kanamayı beyin kanaması dahil hiç kimse sorumluluk almaz burda dedi. Çünkü artık tamamen gebelikte kullanımı sakıncalı olarak kabul edildi burda dedi. Çok şükür kullanmadım bebeğim ilerde bile gidiyor.
Lütfen iyice araştırın çok iyi doktorlara gidin. Önden önlem diye verilen testsiz verilecek kadar basit ilaç değil onlar. Normal hayatta hamile değilken dahi aspirin alımı diş eti kanaması dahi ne kadar sorun oluşturuyor gebelikte kanama ile bebeği kaybetme riski beyin kanaması riski vs bir sürü var.
Son bilimsel çalışmaları takip eden kendini yenileyen doktorlar bulmaya çalışın lütfen.