Sghslove yorumları okurken sız de kendimi gördüm resmen. Artık bu konu takıntı haline geldi bende. Siz nasılsınız bu evhamlar geçtimi sizin halen ben gibi herşeyi dakikalar ca yıkamaya devam mi yoksa artık bisey yemeye korkar oldum geçecek diye
Toksoplazma!
Masalumut valla canım hala devam ediyorum 32+5 olduk. Allah affetsin yediklerim boğazıma diziliyor her ayrıntıyı düşünüyorum elimi yüz kere yıkıyorum bi domates salatalık yiyip kahvaltı yapayım diyorum sirkeli sular bilmem ne ☺️ İnşallah Doğumdan sonra geçer diyorum. Şimdiden bebeğime temiz temiz nasıl bakıcam yetişebilir miyim iyi bir anne olabilecek miyim diye düşünüyorum Allah yardımcımız olsun. Rahat insanlara özeniyorum bazen
Sghslove bende öyle kahvaltı hazırlamam bir saat sürüyor iyice yıkayım diye ellerim çatladı el yıkamaktan bende hep özeniyorum rahat hamilelere toksoplaz madan haberi bile olmuyo bazılarının maşallah sağ salim de doğuruyorlar
Yoginibryr canim bende etli çiğ köfte yedim sonrada telaşa kapıldım daha öncede test yapmamıştı dr un kendim gidip yaptırdım negatif çıktı bulasmamis yani rabbim korusun ınsallah bulaştığı taktirde cok ciddi zararlari oluyormus cok endise etme ama bi test yaptir bence insallah bisey yoktur
Bu hastalık için kediler en masumu dışkısını zaten elinizle almiosunuz elinizle alsanız bile ağzınıza goturmediginiz takdirde bise olmaz ki parazit aşıları düzenli yapılan bi kedinin bu hastalığı taşıması imkansız zaten evde beslenen kedi cig et yemedigi icin bi skinti olmaz benim kendi kadin dogum doktorumda aynilarini soyledi ve kendininde 2 tane kedisi var çiğ et türlerinde daha çok var çiğ etler iyi pişmiş olacak yeşil sebze ve meyve iyi yıkanmış olacak
Anne1_ Doktoruma sordum artık ultrason cihazlarında görüşüyormuş bir sıkıntı olduğunda ben de rahatladım.😊
Sghslove valla ben kanda vermiyorum basta bakılmıştır diye ama çok dikkat ediyorum hatta takıntı derecesine geldi banada herkes takıntılısin diyor ve haklılar da olsa belirti veriyormuymis bu kan harici bide son 3 aydada o kadar etkilimi acaba
Masalumut grip soğuk algınlığı şeklinde bi belirtisi oluyor
Masalumut bi kere geçirdiyseniz bi daha geçirme riskiniz yok bu rahatsızlığı
Cansumeryem onu duydum da geçirmemişim diye düşünüyorum öyle olsa doktorum söylerdi o zaman bende bilmiyordum ilk aylar sormadım ama rutin bakiliyormus zaten
Yoginibryr önceden geçirmenin bir zararı yok hatta bağışıklık kazanmış olunuyor diye biliyorum. Önemli olan gebelik döneminde geçirmiş olmak
Masalumut mutlaka söyler ben o kadar sokak canıyla temas içindeyim ve bana hiç geçirmemişsin demişti 🤗
Cansumeryem keşke geçirmiş ve bağışıklık kazanmış olsaydım gönlümce herşeyi yerdim 🤭
Masalumut ben su an bile esirgemiyorum sakınan göze çöp batar sonuçta sadece biraz dikkat ediyorum sebzeleri iyice yıkıyorum çiğ etle uğraşırsam ellerimi 2 kere sabunluyorum 🤗🌼💞
Symsglm öyleymiş boşuna panik oldum.Artık genelde o testi yapmıyorlarmış bile.
Yoginibryr detayli ultrasona girmediniz mi? Ya da ikili test yaptirmadiniz mi? Hamilelikten once olduysa bagisikliginiz vardir. Hamileliginizde tukettiyseniz detayli ve ikili de cikardi. Cunku bebegin kalbine gozune falan yerlesiyor anormallik oldugu belli olmaz miydi?