Yoginibryr canim ben yaptırdım bende sonuclar negatof cikti bagisiklogim yok o yuzden et balik tavuk dokunmam iyice pismedikce yemem yasak salak sosis sucuk yasak hayvanlarla temas etmem yasak ozellikle kedilerle bi arkadasimda pozitif cikti bebegine bulasma ihtimaline karsi 10 haftalik tedavi verdiler ne yazikki aldirdi...
Ikili test yaptirdinmi aorun olsaydi ordada cikardi bence icini ferah tut bu saatten sonra sagliklidir. Cunku belli ederdi kendini dedi doktorum
    Yoginibryr bu sorunda ilk 3 ayda oluyor zaten 3 ayda bebek kapmiyorsa sonradan kapmiyor gelisim asamasinda dikkat ediliyor
      Yoginibryr kötü düşünmeyin sağlık ocağında yapılıyor bu test Ler yarın gidinnyaptirin isterseniz
      Ben 20 sene sokak kedilerine koruyuculuk yaptım ailemle birlikte yaralarindan bebek.kedilerin annesi olmayanlara annelik yapıp kakalarini pamukla yaptırırsın çok şükür hiç bulaşıcı bı durim.olmamis testlerde hep temizdi ki bende kedi ve köpek alerjisi bile vardı demem.o ki bu hamilelik.insani pimpirikli yapıyor hiç sitres yapmayin yarın sağlık ocağına gidin yaparlar
        mervekrkkc Bağışıklığım olabilir belki çocukluğumdan beri hayvanlarla temas halindeyim.İkili test yaptırmıştım bir sorun çıkmamıştı.Umarım bir sıkıntı yoktur.Teşekkürler.🙏🏾
        mervekrkkc Öyleymiş.Umarım bir sıkıntı yoktur internette görme kaybı psikomotor gelişiminde geri kalma falan görünce panikledim.
        Yoginibryr benden de ilk doktorum istememişti ama 13-14 . Haftalarda yaptırdım diğer doktorum istedi Allah'ın izniylebir şey olmaz inşallah evham yapmayın ya da isterseniz yaptırın içiniz rahat eder kandan bakılıyor
        Linatosun Ben de hayvanlarla çocukluğumdan beri temas halindeyim bir taraftan da bağışıklığımın olduğunu düşünüyorum.Yine de baktıracağım teşekkür ederim 🙏🏾
        Sağlık ocakları Eliza testi yapıyor, TOKSPLAZMA bu testin içine girebiliyormuş. Bendede DR'um istemedi hatta söyleme rağmen sonra sağlık ocağında dikkat ettim ELİZA testi var. İnternetten araştırdım TORCH bunun kapsamına giriyor. Bir bakın testerinize.Bende korktum şimdi.
          25 gün sonra
          Sghslove yorumları okurken sız de kendimi gördüm resmen. Artık bu konu takıntı haline geldi bende. Siz nasılsınız bu evhamlar geçtimi sizin halen ben gibi herşeyi dakikalar ca yıkamaya devam mi yoksa artık bisey yemeye korkar oldum geçecek diye
            Masalumut valla canım hala devam ediyorum 32+5 olduk. Allah affetsin yediklerim boğazıma diziliyor her ayrıntıyı düşünüyorum elimi yüz kere yıkıyorum bi domates salatalık yiyip kahvaltı yapayım diyorum sirkeli sular bilmem ne ☺️ İnşallah Doğumdan sonra geçer diyorum. Şimdiden bebeğime temiz temiz nasıl bakıcam yetişebilir miyim iyi bir anne olabilecek miyim diye düşünüyorum Allah yardımcımız olsun. Rahat insanlara özeniyorum bazen
              Sghslove bende öyle kahvaltı hazırlamam bir saat sürüyor iyice yıkayım diye ellerim çatladı el yıkamaktan bende hep özeniyorum rahat hamilelere toksoplaz madan haberi bile olmuyo bazılarının maşallah sağ salim de doğuruyorlar
                Yoginibryr canim bende etli çiğ köfte yedim sonrada telaşa kapıldım daha öncede test yapmamıştı dr un kendim gidip yaptırdım negatif çıktı bulasmamis yani rabbim korusun ınsallah bulaştığı taktirde cok ciddi zararlari oluyormus cok endise etme ama bi test yaptir bence insallah bisey yoktur
                  aylin00 canim bende sağlık ocağına gitmiştim de Tozkoplazma için yapmıyoruz dediler eliza nedir bilmiyom ama farklı biseydir heralde Ben hastanede yaptirmistim
                  Bu hastalık için kediler en masumu dışkısını zaten elinizle almiosunuz elinizle alsanız bile ağzınıza goturmediginiz takdirde bise olmaz ki parazit aşıları düzenli yapılan bi kedinin bu hastalığı taşıması imkansız zaten evde beslenen kedi cig et yemedigi icin bi skinti olmaz benim kendi kadin dogum doktorumda aynilarini soyledi ve kendininde 2 tane kedisi var çiğ et türlerinde daha çok var çiğ etler iyi pişmiş olacak yeşil sebze ve meyve iyi yıkanmış olacak
                  Anne1_ Doktoruma sordum artık ultrason cihazlarında görüşüyormuş bir sıkıntı olduğunda ben de rahatladım.😊
                  Masalumut evet canım valla haberleri olmuyor bende gidip kan veriyorum en ufak şeyde bi bakılsın hala negatif mi diyorum be böyle yaşamak zor gerçekten herkeste anlamadan pimpiriklisin hastasın diye üzerime geliyor
                    Sghslove valla ben kanda vermiyorum basta bakılmıştır diye ama çok dikkat ediyorum hatta takıntı derecesine geldi banada herkes takıntılısin diyor ve haklılar da olsa belirti veriyormuymis bu kan harici bide son 3 aydada o kadar etkilimi acaba