35+5 haftalık gebeyim ve bundan önceki doktorum gerek duymadığı için toksoplazma testi yaptırmadı bunu sonradan farkettim.Bugün aniden içime kurt düştü hamile kalmadan önce etli çiğköfteyi çok fazla tüketen biriydim.Bebeğim gayet sağlıklı fakat virüs geçmiş midir ne zararı olur hiçbir fikrim yok bir anda evhama kapıldım.İnternette görme engelinden falan bahsediliyor.Beniö gibi yaptırmayan var mı ?
    Yoginibryr ya ben yaptırmadim ve benimde aklıma gelmiyor değil doktorum bahsetmedi hiç bana da. Acaba yapılması gereken bir test miydi 34+0 olduk bizde
      Yoginibryr

Mutire Bende yaptırın bu kan dışında bilinmeyen bi şey. Ben geçirmişim ama haberim yoktu kan da cıktı. Doktor bana bunu atlatmış olman büyük mucize bebeğe zararlı demisti. Ihmal etmeyin bence
        Yoginibryr rutin olarak yapılıyor belki yapıldı ama sonuç temiz diye deme gereği hissetmedi. Yapmadığından emin misiniz
          Yoginibryr canım bana ilk basta yapılmıs doktor soylememişti sonuclarda gormustum sana da yapılmıs olabilir senin haberin yoktur
            Mutire Yani genelde düşükle sonuçlanıyor biz zaten o dönemi atlattık .Endişelenmeyin ben biraz efhamlıyım doktorunuza sorun yine de.
            @Mutire hamilelik sırasında geçirdiyseniz bebeğe geçmiş olabilir de olmayabilir de. Antibiyotik tedavisi görülüyor bazı Doktorlar bebeği almayı teklif ediyorlarmış. Bebekte bir belirti olmuyor diye biliyorum. Kedim var araştırmıştım ordan biliyorum
              Kubraaas peki bana ilk zamanlarda yapilmisti bi sorun cikmamisti. Hamileligin ilerleyen donemlerinde tekrar gecirebilme ihtimali var bu nasil anlasiliyo Biraz fazla evhamliyim sanirim
                @Minikmucizem_ o kısmını bilmiyorum ben testten sonra dikkat ettim. Özellikle ilk aylarda dışarda salata gibi şeyler yemedim. Sebzeleri Evde iyi yıkadım et zaten yemiyordum arada yediysem de iyi pişmiş olmasına dikkat ettim. Şüpheye düşmemek için de tekrar test yaptırmadım. İlk aylar da bebeğe geçme riski düşük ama geçerse etkilemesi yüksek oluyormuş. Son aylarda geçme riski yüksek ama etki etmesi düşük ihtimal oluyormuş.
                  Berrin123 Evet onu farkettiğimde doktor biz özellikle yapmıyoruz dedi ben de o anda önemsemedim.
                  Yasmncm Yok yapmamışlar baktım yapılan testlere.Doktor da söyledi gerek duymuyoruz dedi.Bugün okuduğum bir yazıdan evhama kapıldım.
                    Mutire grip ve ateş oluyormuş ben normal.bir grip olduğunu düşünmüştüm doktora gitmedim biraz ağır geçmişti. Hamile oldugumu öğrendiğimde rutin kan tahlilinde çıkmıştı. Kadın doğum doktoruna toksoplazma testi yaptırmak istiyorum diyince yapıyor.
                      Mutire bence endişe etmeyin benim ilk başında gebeligimin 5 tüp kanla bir çok test yapılmıştı. Banada bunun için test yapicaz vs gibi bişey denilmedi sonradan toksoplazma falan burada yazıyor nedir diye araştırıp doktora sormuştum. O bana o testi çoktan yaptığımizi sonuç iyi olduğu için bişey demedigini söyledi. Enabiz kullaniyorsaniz kan testi sonuçlarınızı oradan geriye dönüp bakabilirsiniz. Veya doktorunuza sorun sizde
                        Yoginibryr haftanız çok ileride artık yaptırmayın bence. Ama bu testleri doktorlar mutlaka yaptırıyorlar ki pozitif çıkarsa ona göre secenek sunuyorlar. Artık olumlu düşünerek son haftalarınızı gecirin derim.
                        Kubraaas bende dikkat ediyorum ama insanin aklina geliyo yinede. Tesekkurler bilgi verdiginiz icin