Deryaa68 Kızlar merhaba. Emziren bi anneyim Dogum yapalı 25 gün oldu. 2 gun once aksam dus aldktan sonra bi saat bebegim uyurken kestireyim dedim. Uyandığımda biraz üşüyordum. Aradan bir saat geçti öyle bi titreme geldiki sanki karın ortasnda kısa kolluyla druyorum. Sabaha kadar ne battaniye ne sıcak su torbasi fayda etmedi Tir tir titredim. Sabah uyandgmda sağ gogsumde hassasiyet vardi emzirirken agriyordu Yatakta saga sola donerken sanki birsey asılıyordu. Yururken bile sızliyordu. Titremem aşırı halsizligim ve heryerimde ağrı devam ediyordu doktora gittim ve tahliller sonucu mastit dedi fakat emzirdigm icin antibiyotiği vermek istemedi bi kac gun bak gecmezse gel dedi. Başına gelenler ne yaptınız Nasıl gecti? 💎
aysehatunklkgl Deryaa68 Konu hakkında bilgim yok ama üstte kalsın. Bu arada geçmiş olsun umarım kısa sürede iyileşirsiniz
Essdmr Deryaa68 intermtte görmüştüm lahana yaprağını 2 saat buzdolabınds bekletip gögüsler ekoyuncada iyi geliyormuş 😚
ozgeya Deryaa68 Öncelikle süt sağma makinesi alıp,göğsünüzü düzenli olarak boşaltın. Beyaz lahanayı yapraklarına ayırın,dolaba koyup iyice soğutun.Teker teker göğsünüze koyup ısınana kadar bekletin.Isınınca yenisiyle değiştirin.Çok iyi gelecek.
berguzar1987 Deryaa68 bende vugün oldum doktordan geldim şimdi çok ateşlendim antibiyotik verdi ama kullanmak istemiyorum
Yldzeyll Sıcak su ile masaj yap sütünü sağdır at bebeğe verme mastit olan göğsünde ki yeri ateş yapar halsizlik yapar elinle göğsüne masaj yap sürekli sağdır
Esmf 9 kere gecirmis biri olarak deneyimliyim diyebilirim 😬😂 oncelikle bol bol emzir veya sağ asla süt kalmasin göğsünde. Daha sonra ilik duş ne sicak ne soguk ilik olsun. Birde ben beyaz hacisakir sabun koyuyordum sutyenimle gogsumun arasina sokuşturuyordum. Tabi yanlizken😂 cok acaip ama rahatlatiyor dusta da kullandim o beyaz sabunu 1 gun boyunca bekletince aksama acilirdi göğsüm. Benimki şişer morarir kizarirdi ayni zamanda da. Birde bizde derler ki canin birsey isterde yiyemezsen şişermiş. 🤷🏻♀️ varsa oyle birsey onuda ye 🤭 daha cok basinds sanirim seninki insallah ilerlemeden açılır. Bol bol masaj ve sagma rahatlatacaktir.
Deryaa68 Esmf ben biraz boş bogazim canimin bsey istemedigi an yokki 😁 evet daha ilerlememis zannedersem
ozgens Göğsünüze masaj yapın. Sıcak su kompresi yapın. O göğüsten akan sütü çocuğa vermeyin. Göğsünüzün sert kısmı bebeğin çenesine denk gelecek şekilde emzirin
ozgens Deryaa68 eğer iltihaplandıysa o sütü hiç vermiyorsunuz iyileşene kadar.Ateş varsa eğer vermeyin. Ama sağın emzirir gibi o memeyi de . Durumunuzu tam bilmediğim için verin vermeyin diyemiyorum ama Ateş varsa o süt verilmiyor. Ateş genellikle iltihaptan oluyor
Yldzeyll Deryaa68 yok canım emzirmekle alakalı değil ağrı süt çıkışı sağlanmadığı için ateş ağrı halsizlik kızarliklik olur göğüste mastit olan göğsünüzu sagdirin sütünüzu vermeyin ben 1 hafta serum antibiyotik kullandim hastanede yattım bu yuzden
ysrezgi Ben de geçirdim hem bol bol emzirin hem de sağıp boşaltım göğsünüzü. Bide ılık duşta ovalayın geçmiş olsun☺️
Kubraxx 8-9 kere geçirmiş olup ızdırap içinde lohusalık geçiren ben , sana tek tavsiyem o göğüsünü boşalt. Doktor bana sağma makinası al hemen rahatla eğer içinde daha fazla taşlaşırsa neşter altına girersin demişti. Sürekli sağdım sıcak suyla lavaboda yıkayarak msj yaptım sıcak havlu koydum üstüne neler yaptım neler bi göğüsümü düzelttim derken bi bakıyodum diğeri oluyodu artık ağlıyodum yine mi diye. En son hocaya gidip okuttum 😁 geçti. 😁
ozgens Deryaa68 ozaman verebiliyorsunuz diye biliyorum. Sert kısmı bebeğin çenesine gelecek şekilde emziriseniz yumuşar. Bide sütyen kullanmayın özellikle süngerli sütywnler . Emzirme Atleti daha iyi oluyo
Deryaa68 Yldzeyll sey demek istedm Sagdigimi vermiycem onu anladim da Bebegimi emziriyorumya o gogsumden emzirirsem bi sorun olurmu ki
Yldzeyll Deryaa68 eğer ateşiniz varsa o göğüsteki sütü vermeyin diğer göğüsten verin iltihaplanma oluyor çünkü bebeğe zararı olur öyle ateş varsa eğer sütun rengi farklı kokusu değişikse sütü sagdirip atin