Meren429 Asker eşiyim. Doğu görevindeyiz. Buranın sartları biraz kötü. Doktor bulmak biraz zor. Doğuma 2 ay varken memlekete gidip mi doğum yapmalıyım yoksa herseye rağmen kendi evimde mi kalmaliyim. Eger memlekete gidersem esimden 4 ay uzak kalicam. Bukadar duygusal donemi yalniz geciricem. Gitmezsemde esim gorevlerde oldugi zamanlar evde yalniz olucam ve dogum sartlari burada cok iyi degil
hunilimom Meren429 herşeyden önce bebeğinin ve senin sağlığın canım bence memlekette yap en azından sen uyurken be ekle ilgilenen olur yardımcı olurlar
Hll Meren429 canm biz tuncelideydik. Son 1,5 ay kala memlekete geldim dogumumu yaptm. 7.gün dikişim alndı ertesi gün yola ckp kendi evime tunceliye döndüm. Zaten dogum izni oluyor bide yıllk izninide birleştirdi eşim o sekilde evimize bebegimize alşma sürecimizi atlattk😊bence sende böyle yap daha rahat olursun. Ama eşin hic yannda olamayacaksa geri dönme. Ben askeriye icindeydim uzaktayken bile herseyim lojmanda vardı rahattm.
Pinkbabe Meren429 Neden 4 ay uzak kalacaksın memlekette doğum yapıp 15-20 gün sonra evine dönemiyormusun?
Dere Bence her şey den önce sağlık önemli şartlar ki iyi değil ise memletketinde yap doğumunu. Ki yalnız geçirilecek bir süreç değil 🌸
Meren429 Dere evet sartlar cok iyi degil ama birde soyle dusunuyoru buradaki insanlarin baska secenegi yok mecbur burda dogum yapiyolar birsekilde oluyor. Memlekette esimden ayri bu sureci tek basima gecirebilrcek kadar pskolojim guclumu. cok kararsizim iyi sartlarda esimden ayri gecirmekmi yoksa kotu sartlardada olsa esimden aldigim destegi hissetmekmi
Meren429 Dere ama ilk dogumum esim yanimda olabilecekmi bilmiyorum duygusal olarak en gucsuz oldugum donem
Meren429 Hll doğumdan 2 ay sonra tayin icin tasinicaz iste gidersem bidaha geri donemiycem oyuzden 3 bucuk 4 ay ayri kalicam esimden.
Meren429 Pinkbabe dogumdan 2 ay sonra tayin dönemimiz geliyor. 1 ay için 17 18 saat yol gitmeye değmez diye dusunuyorum
Pinkbabe Meren429 17- 18 saat gidilmez doğru uçakla 1-1.30 saatte gidebilirsin ya da olmuyorsa ben senin yerinde olsam en heyecanlı zamanlarını eşimle geçirmek isterdim mümkün değil 4 ay ayrı kalamazdım bebeğiminde babasını tanıması hissetmesi gereken bir süreç bu hastanelerinde en kötüsü ne kadar kötü olabilir ki ? Oralarda da sağlıkla doğum yapan binlerce kadin vardır eminim hayırlısı olsun hakkinizda 🌸
Hll Meren429 bebegin icin sabret derim yinede secim senin canm. Ben 4 yıldr ayrıyım eşimden artk illallah ettim bu görevlerden ama yapacak bisey yok. Bazen fedakarlık yapmamz gerekiyor. Önümüz kş bebeginide yollarda üşütme derim. Benimki yaz bebegiydi rahattm suan olsa yolculuk olaym bebegimi riske atmam.
BuluttSecil Meren429 ama şöyle düşün. Bebek yenidoğan hastane koşulları uygun mu ? Allah korusun birşey olsa medikal destek başka şehre sevketmeyecek kadar yeterli mi ? Herkes de olmaz sen de olur bilemezsin. O yüzden iyi düşün
Dere Meren429 ama önemli olan çocuğun ve senin iyi şartlar altında doğumun olması canım eşin yine de seni görmeye gelecek eninde sonunda Bence güvendiğin bir doktor yoksa kalma Hakkında hayırlısı neyse o olsun inşallah 🌸
Hafsahafsa Meren429 kalma ya çok Duygusal bı dönem zaten eşinde özledim derse yüreğin yanar dayanamazsın bence 🙄
hilal_2323 Meren429 benimde durumum aynı seninle ama ben daha gitmedim son 12 günüm kaldı 5 gün kala gidecem memlekete. Kaloriferleri yakmaya başlayınca dönecem evime. Bence sana daha erken gitmek için son zamanlar geçmek bilmiyor çünkü evini eşini çok özlersin ve yıpranırsın..
Meren429 hilal_2323 benim daha cok var zaten mayisa dogru ama simdikten kararsizim. Yol 17 saat suruyor. Son ayda doktor izin verirmi yolculiga bilemedim
Sakura-chan Meren429 benim lohusalığımın 10.günde saframda taş çıktı. Sezaryenden sonra birde bunun ameliyatını oldum. Demem o ki annenin yanında ol. Allah annemden razı olsun uzun ömürler versin. İnsanız herşey gelebilir başımıza. Yani herşeyi hesap et
fadimeozbas @Meren429 Eşin zaten doğum izni alır, bence evinde kal annen gelsin kardeşin gelsin bla bla. İnsan yanında eşini istiyor. Ben her durumda onu arıyorum yanımda Rabbim eksiklğini göstermesin. Bizde bebek doğacak doğuya gideceğiz tayin çıkacak bende her ne olursa olsun evimde kalmak istiyorum. Adam 4 ay bebeğini görmesin mi🥺 Rabbim sağlık durumunu el versin inşAllah evinde kal
Terspektif Meren429 canım bizde silopideyiz benim eşim asker değil ama nöbetli çalışıyor o yüzden ben memlekete gidicem ama doğumdan sonra hemen gelmeyi planlıyorum. Yani sonuçta Allah korusun doğumda bi aksilik olsa doktor yok hastane yok doğru düzgün o stres daha kötü bence
Meren429 Terspektif ben dogumdan hemen sonra geleniycem iste tayinimiz cikacak 2 ay sonra. Oyuzden tedirginligim
Terspektif Meren429 anladım yani eğer görev yaptığınız yerde sağlık koşulları iyiyse evinizde kalın ama yok tam teşekküllü bi hastane yoksa mesela bebek yoğun bakımı yoksa bence riske atmayın olacak diye bişey yok ama doğum bu risk almamak lazım bu konuda. Yani insan çocuğu için bazı şeyleri göze alıyor mesela benim komşum 2 ay oldu gideli 2 ayda doğumuna var doğumdan da 40 gün sonra gelecek 6 ay evinde olmayacak ama mecburiyet Silopi’de hiçbir imkan yok çünkü sağlık konusunda