Hamd_olsun dün hastanenin anestezi uzmanı eğitim verdi bende spinal olacağım için sordum kalıcı agrı bizden kaynaklı sorun olması mümkün degil dedi nasıl tetanoz aşısında kolunuz agrıyor sa en geç Bi hafta içinde epidural ya da spinal e ait ağrı kalmaz bel omurilik rahatsızlığı olmayanlar için dedi varsa zaten genel yapıyoruz dedi çocukluk. Arkadaşım anestezi doktoru başka Bi ilde ona ne önerirsin dedim spinal artı epidural iste doktorundan dedi hatta dozlarını da söyledi bana uygun olacak doğum eğitiminde bunu da sordum doğum yağacagım hastanenin anestezi doktoruna spinal epidural ortak kullanımı dedim 5-6 yıl önce çok moda idi spinal Bi aneztezi yöntemi 2 saat etkisi var 1 saati zaten ameliyat 1 saat de ameliyat sonrası şiddetli ağrılar için 2. Saatten sonra ağrı makinası bağlanıyor size boyunuza kilonuza ağrı ihtiyacınıza göre dedi ve yeterli oluyor dedi ama spinal artı epidural isterseniz ameliyat öncesi hem spinal takılıyor belinize hem epidural 2 saatten sonra spinal etkisi geçince epidural olarak ağrı kesici veriliyor dedi ağrı makinası yerine peki ihtiyaç var mı dedim ben çok konforlu olsun canım çok tatlı derseniz spinal artı epidural isteyin ama spinal ve ağrı makinası ile biz size gerekli ağrısız süreci sağlıyoruz dedi uzun oldu biraz kusura bakmayın