20 gün sonra sizlere yazabiliyorum..
29 ağustos geceden sabahı zor ettim. En son sabah 6 gibi sürekli wcye gittim geldim ve yatakta uyumaya çalışırken birden suyum geldi hemen kalktım alez ıslanmasın diye 😂 ( yükselenim başak ) eşime dedim kalk başlıyoruz 🕺🏻 Sonra hemen doktorumu aradım dedi hemen gelin, ben de hemen duş aldım ve en gerekli şeyleri alıp hemen çıktık. ( bavul süsleri falan sonra gidip aldı eşim )

Hastaneye gittik hemen nstye bağladılar sonra doktorum suyuma baktı ne durumda diye ve açıklığım hiç yoktu 😣 Zaman geçtikçe sancılar şiddetlenmeye başladı ve nstde olduğum için zordu.

Saat 14:00 olduğunda hala açılmam yoktu aradan 7 saat geçmişti doktorum 1 saat daha bekleriz eğer yoksa sezeryan olmalı dedi ben tabi o esnada sancıdan ölüyorum hayırlısı olsun dedim ;)

Saat 15:00 doktorum kontrol etti 3 cm açılma 🥳 ve süreç çılgınca devam edecekti.. Sancı, yürüyüş, plates topu döngüsü ile dakikalar geçti geçti. En son akşam üstü olmuştu yalvardım epidural diye diye çok şükür takıldı ve kendime geldim. 2 saat içinde dozun etkisi geçti tabi yine çok zorlandım 2.dozu rica ettim o da verildi ve inşallah beni doğuma kadar idare eder dedim. Bu esnada açılmam gıdım gıdım devam ediyor.

Saat 21:00’e doğru gelirken 9 cm oldu doktorum hadi ıkınma egzersizi yapalım dedi doğumhaneye gittik. Büyük tuvalet gelmiş hissi sürekli geliyor ve en kuvvetli anında ıkın dediler ıkındım ıkındım ıkındımmm.. sessiz ıkın dediler onu da yaptım tabi bu arada doktorum beni motive ediyor saçını görüyorum diye. En son yine güç ile ıkındımmm ve doktorun dedi ki şimdi sakın ıkınma işte en zoru o andı çünkü mümkün değildi ıkınmamak ( sanırım o an kesi attı kontrollü olarak ) neyse en son bir ıkınma daha ve balık gibi çıktı kızım..
Tek yapabildiğim gözüm yaş ile ona bakıp “ Sen miydin ? Ah o sen miydin ? “ diyebilmek oldu ( bu arada saat 21.35 koca koridorda birtek biz varız annemler ve eş dost benim tüm inlemelerimi falan duyuyorlar annem babam fenalarda eşim yanımda video çekiyor 🤩) neyse sonra dikişlerimi yaptı doktorum tekerlekli sandalye ister misin dedi bende nedense yooo dedim ve ordan yürüyerek çıktım bitik halde Ve biraz şuursuz 😎

Tam 16 saat sonra çok şükür bebeğime kavuştum. O gece ve sonraki 1 hafta dehşetti gerçekten ama geçiyor zamanla.

Doğumdan sonra bacaklarım fil gibi şişti ki hamilelikle hiç şişmemişti düşünün nasıl yorulmuşum. Ve geçmesi 10 günü buldu.

Allah isteyen herkese nasip etsin ve kolay doğumları olsun inşallah 🌸

Her türlü sorunuzu yanıtlamak isterim elimden geldiğince..

Hepinize sevgiler kızlar 🌼

DuyguDuman, başlığı Ayşem 🌷 38+4 ‘te 16 saatte kavuştuğum ( normal doğum) 🌸 olarak değiştirdi.
    Hayırlı olsun canm rabbim acı gününü göstermesin inşallah❤ okurken istemsiz ikindim😄😄
      38+4 son adet tarihinize göre mi yoksa bebeğin gelişimine göre mi çünkü bana bir hafta geç döllenme olmuş gibi bir şey dediler yani son adet tarihine göre 1 hafta geriden geliyormuş. Bide Allah size bağışlasın bebeğinizi sağlıkla mutlulukla inşallah 🙏
        DuyguDuman ayni gün ayni saatlerde ayni şeyleri yaşamışız detaylar bile ayni 😂ailenin kapida beklemesi herseye şahit olmalari es kısmı bile ayni tek fark 36+5 de geldi benim minik Zeynep’im ❤️Rabbim hepimizin evladına saglik sihat versin
          Ecmelinannesi canım bir şekilde dayanırsın eğer canın çok tatlı değilse. Kesiyi hissetmiyorsun çünkü hem ağrıdan hem uyuşturuyor
            Ezgib ay şaka gibi, sağlıkla büyüsünler inşallah ♥️
            DuyguDuman o gece ve sonraki 1 hafta neden dehşetti 🤔 bu arada gözünüz aydın allah analı babalı büyütsün sağlıkla insallah🤲🏼