cilekkiz genç kızlığımdan beri Pko hastasıyım bu öyle bir hastalık ki kendini bilmeyen ama doktorum diye geçinenler hemen bu rahatsızlığa ilaçlar ve çocuğu olmaz etiketini yapıştırıyor
Ben evliliğimim 2. Ayında adetim çok gecıkıyor ve ağrılı oluyor ne olur ne olmaz dıye Dr ö bana pko hastası olduğumu kılo sorunum olmadığı tüylenme vs gibi probleriminde olmadığı söyleyip tas devri dıyeti Öner’di ve eğer maddi sorumun yada başka sebepler yoksa korunmama mı pko nun çocuk sahibi olmaya engel değil sadece gecıktırıcı etkısı olduğunu psikolojımı sağlam tutmamı ve netden bakarak kendimi yıpratmama mı söylemişti deşiklerin uyguladım ve onay hamile kaldım ama kucağıma almak nasıp olmadı
Evet sonrasında hamile kalmak zor oldu çünkü Dr m tayın sebebıyle o hastaneden ayrıldı ve ben başka Dr lara başladım hepsı bır ıkı ay ilaç varıp ardından hemen aşılama tüp bebek dedi ta ki suan ki Dr m la karsılasıncaya kadar
Bu Dr m da aynı seyleri söyledi pko genetik olabilir sonradan olan bir şey değil kişinin vücuduna göre semptomlar gösterir ve hormonları düzensizlestirir insilüm direnci ile bağlantısı olduğu için genelde pko şuninsanlar kılo problemi yaşar ve hormonların dengesizliğinden erkek gibi tüylenmeleri olur ama bunların hiç biri sende yok sadece adetini bozuyor yanı normal de bır yumurtamın olması ve onunda düzenli büyüyüp kendiliğinden çatlaması ve o gün sperm ile birleşip hamile kalmam gerektıgını ama
Benım kinin bır sağlıklı yumurta değiş 4-5 yumurta ürettiğini ve bunlarında hç büyüyüp çatlamamalı sebebıyle hamile kalamadığımı söyledi tek yapmamız gerek yumurtanı büyütmek dedi ve sadece bu tedavı uygulandı ve 6. Ayımızda ilaçsız
Hamile kalmışdım
Uzun oldu ama inş. İçin rahatlamıştır