Emireelif BuluttSecil Rabbim hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inşallah 😍 cnmm ismine kendide çok güzel olur İnşallah 😘
Didi6 NesliCan1 Canım Lina'nın Kuran'da gectiği söylenen ayet bu: http://www.kuranmeali.info/59/hasr_suresi/5.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx Yani gördüğün üzere Kuran'da geçen Line.
NesliCan1 Didi6 çoook teşekkür ederim sizi ve diğer arkadaşlara. İçime daha da sindi, isimler o kadar çok var ki insan ne kadar çok baksa o kadar kararsız kalıyor. İlk duyduğumda Lina ismini çok beğenmiştim daha da işim bakmadım 😅🙈🙈🙏🏻
Didi6 Mryu Tam aksine, Türkçede Line olarak okunur. Kuran'ın Türkçe mealinde de Line diye geçer zaten. Arapçada Lina diye telaffuz edilir.
Didi6 Fatmanuurcelik Ayza'nın anlamını iyi araştır canım http://bebegimeisim.blogspot.com/2018/02/ayza-isminin-gercek-anlam-ne-kotu.html?m=1
Burcistan Milliyetçi biri değilim ama anlamadığım şu neden hiç bir iranlı yunanlı arap vs çocuğuna türkçe bir isim koymazken biz hep kendi benliğimizden kimliğimizden vazgeçip arapça farsça yada başka bir yabancı isim koyma peşindeyiz. Bizim kendi türk isimlerimize ne oldu. Kimse sorsanız kimsenin ismi öztürkçe değil hep karışık bence önemli olan kendi kimliğimize yakışan ve anlamı güzel bir isim koymak...
Emireelif Burcistan Herşeyden önce muslimaniz sadece çocuğa isim verirken isme bakmiyoruz anlamına da bakıyoruz Kuran'da ki isimlerden Arapça isimler seçmek yanlış değil bence diğer yabancı kişilerden isimler ztn secmiyorum ki ztn bende sevmiyorum öyle bı bahsetmissiniz ki sanki yabancilasmisiz gibi ben kendi adıma konuşuyorum gidipte yabancı kişilerin isimlerini ztn vermem çocuğuma.
Ebiyim Emireelif bu lafım size değil yanlış anlamayın ne olur. İsim önerilerine bakıyorum da. Her yeni duyduğumuz isim cennetteki bir şey. Atıyorum var mı öyle bir isim bilmiyorum ama kendim uyduruyorum şimdi ‘zerah’ hop yapıştırıyorlar cennetteki meyve diye.
Emireelif Ebiyim isim gerçekten kolay bişey değil o yüzden verirken biz bayanı araştırıyoruz ailemizdeki herkesin fikrini alıyoruz saçma sapan isimler yok demiyorum var tabiki haklısınız ben o isimleri direk olarak ztn bırakmam çünkü çocuk ismiyle büyüyor 😊
Esmazeynep NesliCan1 ona bakarsan canim Zeynep ismi de geçmiyor benim kızımın adı ama peygamber efendimiz koyduğu için koyduk
NesliCan1 Esmazeynep ya İlla tabii ki ona bakmadım bi yakınımız Kuran da anlamının üzerimize demek olduğunu ve iyi değil anlamının demesi üzerine burada böyle teredüttüdümü belli ettim 😊