Lionking Merhaba bugun genoks firmasina kan verdim. Funda hnm ilgilendi benimle, saolsun cok pozitif ve gercekten veridigi bilgiler oldukca acik ve anlasilir. Insallah sonuclarim da temiz gelir . Bu testi yaptiran var mi acaba?
Full Lionking sanirim antalyadasiniz ya da cevrede. Bende funda hanimla gorustum genoks firmasina yaptirdim bu testi. Sonucun cikacagi soylenen tarihten bes gun kadar once sonucu aldim. Sonuc temizdi cok sukur. Funda hanim ilgili. Doktorada yolluyorlar zaten sonucu. Doktorumlada gorustugumde o da bir problem olmadigini acikladi cok sukur. İcinizi ferah tutun Allah in izniyle sizinde temiz gelecek sonucunuz😊
Anastasia Rabbim hayırlı haberler nasip etsin. Yaptırmadım bendende amniyosentez istediler ikiz bebek bekliyorum. Yaptırıp yaptırmama arasında kaldım
Kmrn Anastasia amniyosentezle nifty sonuçları aynı geliyor sadece nifty 2500 tl felan ikisinden birini seç bence ikisinide yaptırmana gerek yok
Anastasia Kmrn 24. Haftadayım ense ve burun normal çıktı. Bağırsakta parlaklık var. Sonuç neyi değiştirecek diyorum . Çok sağlıklı düşünemiyorum sanırım şuan
betussa Anastasia benimde 24de bağırsak parlaklığı gözüktü perinatologa gittim amniyosentez yada nifty onerdi kabul etmedim 2.kez gittigimde bagirsak oarlakliginin gectigini soyledi normal saglikli cocuklardada gozuken biseymis hic canını sıkma kuzum ilerleyen haftalarda cogu geciyormus
Kmrn Anastasia sonuç birşeyi değiştirmeyecek. Bu testleri genellikle ya gebeliği sonlandırmak için ya da aile bebek doğduğunda neyle karşılaşacağını bilmek için yaptırıyor. Ben kendini hiç strese sokma testleride yaptırma derim 🤷🏻♀️
Lionking Rabbim korktugumuza ugratmasin hicbirimizi.. Evladimizla sinamasin.. bekleme sureci nasi gecicek bilmiyorum. Allah im ferahlik versin insallah hayirli temiz haberler almak nasip olsun 🙏
Lionking Full Evett antalyadayim bende😊 saolun icimi ferahlattiniz insallah hem erken hemde temiz sonuclar alirim bende. Sizin ikili de mi sorun vardi acaba? Yoksa tedbir amacli direk nifty mi yaptirdiniz?
Full rmysaa06 Lionking hayir doktorum ikili taramayi yapmadi. Ben 38 yasindayim o yuzden doktorum tarama testleri risk grubunda olup olmadigini belirler tani degildir 35 yasin uzerindekilerede artik ikili tarama testleri yapilmiyor cunku yastan oturu zaten risk grubunda oluyorsunuz dedi. İki yol var ya amniyosentez dedi ya da nifty testi. Cok arastirdim gunlerce cok kararsiz kaldim ama amniyosentezin bebek kaybi riski oldugu icin nifty testi yaptirmaya karar verdik esimle. Hic moralinizi bozmayin hic kotu dusunmeyin. Bebisler hissediyor sonra😊
Full Kmrn size katilmiyorum. Allah kimseye yasatmasin ama down sendromlu bir bebege sahip olmanin onun bakimini ustlenmenin onunla her an ilgilenmek zorunda olmanizin maddi boyutunu zaten soylemiyorum ama manevi olarak insani ne kadar caresiz birakan ne kadar elini kolunu baglayan bir durum oldugunu bilseydiniz boyle dusunmezdiniz. Umarim bilmiyorsunuzdur ve ogrenmezsiniz de🙂
Lionking Full Valla saat gecmiyor. Insan hep kotuyu dusunuyo Allah Korusun :( cok buyuk bi stres. Siz antalyada mi yasiyorsunuz? Doktorunuz kim acaba? Oglumda 27 yasindaydim hic bi risk cikmadi bunda şok oldum. Keske bende yaptirmasaydim salidan beri mahvoldum.
Kmrn Full benim bebeğimde down sendromluydu ve ben ilk başlarda aldırmak istedim yetemem çocuğuma ya da ölürsem onu kime emanet ederim diye ama sonra vazgeçtim ben katil olamam allahın verdiğini beğenmemezlik yapamam dedim. Dışarıdan almadım çocuğu sonuçta ne yapalım herkesin bi kaderi var dedim ama 6. Aya kadar dayanabildi bebeğim. Kimseye aldır aldırma demek istemem ama kalbi atan birşeyin yaşamına son veren bir kişi hayatına psikolojik anlamda nasıl devam eder bilemiyorum. Allah kimseyi evladıyla sınamasın yaşamayan bilmez
Full Kmrn kesinlikle haklisiniz. Asla kabalik etmek istemedim yanlis anlamayin. Ama gercekten ebeveyne birsey olursa cocuk ortada kaliyor
Kmrn Full orası tabikide öyle. Dinimizce bebeği aldırmak için geçerli tek sebep annenin hayatını tehlikeye atması. Yaşayan yaşabilecek olana tercih edilir der hatta.
Full Lionking dusunmemeye calisin baska seylere odaklanin. Benim icin daha buyuk bir stresti cunku hamile kaydini yaptirmaya saglik ocagina gittigimde ordaki hemsire detali bilgi verirken hamilelikle ilgili down sendromundan bahsetti bana ve ailede boyle birinin olup olmadigini sordu benimde oz dayim down sendromlu. Hemsire dediki genetik olabilir atlayabilir birinci derece akrabaniz deyip benim dunyami karartti. Gunlerce agladim. Yasimda fazla oldugu icin iyice bunalima girdim anlayacaginiz. Antalya merkezde yasiyorum. Doktorum ertugrul akdas medstar topcular hastanesinde. icinizi rahat tutun ve lutfen rahat olun. Siz rahat oldukca bebeginizde daha rahat olacak
Kmrn Lionking ben ikili test yaptırmadım amniyosentez yaptırdım çünkü bebeğimin ense kalınlığı çok fazlaydı boşuna ikili test felan yapma dediler bana
Lionking Kmrn Nifty yaptirdiniz diye anladim ben yaptirdiniz mi? Yoksa direk amniyosentez mi? Bir problem yok degil mi?
Lionking Kmrn Simdi mesajlara baktim Kusura bakmayin 😔 basiniz saolsun Rabbim bir daha yasatmasin.. Benim ense kalinligi usg normal Beta hcg 142 Yas riski 1/244 T21 1/266 Papp-a 1.45 Insallah kotu bisey cikmaz Allah korktugumuza ugratmasin insallah😔🙏