Tamam Bizim sürecimiz benim rahminimdeki perdenin alınmasıyla başladı, geçirdiğim laparoskopi ve 2 kez histeroskopi operasyonlarından sonra ilk tüp bebek denememize başladık ama olumsuz sonuçlandı. Doktorumun yaptığı testlere göre eşimde morfoloji sıkıntısı ve çok yüksek dna hasarı olduğu ortaya çıktı, bebeğimiz bu sebeple gelişememişti. Sonra yine doktorumun yönlendirmesiyle eşim Ankara’da Prof.Dr. Kaan Aydos’ta 3 ay tedavi görüp dna hasarını %48 den %18 e düşürdü ve hemen ikinci denemeye başladık. Doktorum erkek rahatsızlıklarında labaratuvar koşullarının çok iyi olması gerektiğini söyleyerek bizi Acıbadem Maslak Bülent Tıraş’a gönderdi. Bu denemede 9 yumurtam toplantı. 8’i işleme konuldu. (Toplanan yumurtaların fazla olması değil kalitesinin iyi olması gerekşyor bu arada) Oluşan embriyolardan sadece 4 tanesi 5. Güne ulaşabildi bunlardan da 2 tanesi 1. Kalite 2 tanesi orta kaliteydi. Bu sırada kullandığım ilaçların yan etkisinden dolayı rahmimde polip oluştu, poliple transfer yapılamayacağı için 3. Histeroskopimi oldum ve bu sırada 5.gün 1. Kalite olan 2 adet embriyom donduruldu. (Acıbadem’de sadece 5. Gün en iyi kalite embriyo donduruyorlar) Polip alındıktan bir adet dönemi sonrasında dondurulan 2 embriyom da transfer edildi. Bu ikinci deneme yaklaşık 18 bin civarında tuttu ama embriyolarıma ne genetik tarama ne de mikroçip gibi ekstra bir işlem uygulanmadı. Eğer bu işlemler uygulansaydı yapılan her işlem için ekstra işlem ödenecekti. Embriyolarımın aslında ikisi de tutundu çünkü 12. Gün beta hcg değerim 1092’ydi. 8. Gün de idrarda silik çizgi şeklinde gördüm. Testten bir hafta sonra iki kese gördük ama kesenin biri gelişemedi ve tek gebelik olarak devam ediyoruz. Şu an 33 haftamın içindeyim ve bir kızım olacak inş🌸💕
Gelelim transfer sonrası sürece;
Ben transfer sonrası 2 gün boyunca su almaya bile kendim gitmedim. Kendimi yoracak hiçbir iş yapmadım. Ama sürekli yatalak gibi de yatmadım. Oturdum, uzandım kendimi ve vücudumu nasıl rahat hissediyorsam öyle davrandım. Gece hareketlerime dikkat ettim. Ters bir hareket yapmamaya çalıştım. Onun yanında asla ama asla kabız olmamak gerekşyor, bunun tutunmaya çok etkisi olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple 3 tl den fazla su içtim. Transferimin 3. Günü İstanbul’dan uçakla Mardin’e dönüş yaptım. Yani uçağa da bindim havaalanında yavaş yavaş yürüdüm de.
Her gün bir adet haşlanmış yumurta ve ananas yedim. Balık, sebze, protein ağırlıklı beslenmeye çalıştım. 3. Gün soğuğa yakın şekilde 5 dk ayakta duş aldım. İlaçlarımı asla aksatmadan dakikası dakikasına kullandım. Ve umarım sağlıkla sıhhatle 6 hafta sonra bebeğimi kucağıma alacağım.
Bu arada serklajlıyım, zor bir hamilelik geçirdim.
Aklıma gelmeyen yazamadığım sorularınızı da cevaplayabilirim. ☺️😉
Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim; tüp bebek yaptım olacak diye bir tedavi şekli değil, öncesinde ve sonrasında beslenmenize, moralinize çok dikkat etmelisiniz. Tüp bebekte yumurtanın ve spermlerin ayrı ayrı kaliteli olmaları lazım ki başarı oranı artsın. Ayrıca yaptırdığınız merkez ve bu merkezin labaratuvarı çok çok önemli. Gelişmiş ve iyi bir teknolojiye sahip olması gerekli. Ve son olarak bana doktorumun söylediği şey tüp bebekte önemli olan hamile kalmak değil eve sağlıklı bebek götürebilmektir. Çünkü tüp bebekle hamile kalma oranı Türkiye’de %65 eve bebek götürme oranı %35 miş. Yani merkezlerin hamile bırakma oranına değil bebek eve götürme oranına bakıp başarıyı ona göre belirlemeniz gerekiyor. 🥰😉