CansuDRY Selam hanımlar. Servikal uzunluk ölçümü yapılan ve erken doğum riski görülen var mı aranızda? Ya da ölçümü yapılıp da uzunluğu normal olarak görülenler, uzunluk kaç mm olarak söylendi?
ZehraErva CansuDRY benim en son 1.9 mm olmuştu :) ama 28 haftadan beri tedirgin tedirgin dolaştım ve çok şükür 35. Haftaya ulaştım 🤲🏻 İnşallah daha da bekler erken Doğum olmaz Dikişim yok
Rabia411 21 haftalığım isteğim üzerine ölçüldü 35 çıktı doktor 45 filan daha iyi ama sorun yok dedi bilmiyorum
CansuDRY Rabia411 Benim de 32 mm. Doktor biraz ağız burun kıvırdı. İdare eder, dedi. Tepkisi canımı sıktı.
Sayalcan Ben varım. 2.5mm sürekli yatıyorum evde. Herhangi bir müdahale yapılmadı. Hastaneden kaçtım adlı postu mu okumanı tavsiye ederim
CansuDRY ZehraErva 28.haftada mı 1,9 mm'di. İnşallah erken doğmaz bebişin. Bayağı da büyütmüşsün maşallah.😊 Peki, doktorunun özellikle şunu yap, bunu yapma, dediği şeyler var mı?
R_abia CansuDRY evet her muayenede bakılıyordu. Ama 1 ay içinde bu düşüş olmuş. Normal kontrole gittiğimde öğrendim.
Nurayemireymen Ilk oglumda 9 ay yattim serviks 2.5 du yattikcaa 3.7 cm cikti hatta erken dogum olur die 28. Haftada ciger gelistirici yaptilar oglum 40+6 da dogdu smdi yine hamileyim 18. Haftada 3.5 cmdi doktor normal demisdi ama ayda bi tekrar bakcak her ihtimale karsi progestanda verdi gunluk iki tane bu arada
CansuDRY Nurayemireymen 2,5 olduğu için mi 9 ay yattınız yoksa başka riskler de var mıydı? 32 mm'miş benim. Doktor pek memnun olmadı ama herhangi bir uyarı da yapmadı. Bir de ne sıklıkla ölçüm yapıldı?
ZehraErva CansuDRY 30. Haftada 1.9 olmuştu 2.5 ile başladı kısalma Doktorum iş yapma ama sana hep de yat diyemem dedi oturdum yattım her yere taksiyle arabayla gittim. Günlük yarım saat yürüyüş yapabilirsin en fazla dedi İlişkiyi yasakladı
sc125 CansuDRY ben yapmamaya calısıyorum. Zaten biraz ayakta kaldıgım zaman karnımın sertlestıgını falan farkedıyorum hemen. Endıse ettigim icinde dikkat etmeye calisiyorum. Kızımın esyalarını falan hep oturarak yavas yavas ütüledım. 🤷🏻♀️ İnsan cok sıkılıyor ama evde 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Nurayemireymen CansuDRY evet cnm 2.5 cm oldugu icin yattim heran dogum olabilir demisdi doktorum wc haric bide yemek yemek haric hic bi sekilde kalkmadm kendiliginden yukseldi. Ilk oglumda her hafta baktiriodu simdi farkli bi doktorm var suana kadar sorunm olmadi ama ayda bi bakilack kontrol amacli dedi
CansuDRY R_abia Anladım, cevap için teşekkür ederim. Tekrar geçmiş olsun. Sağlıklı doğumlar diliyorum.
R_abia CansuDRY Rica ederim. Teşekkür ederim 🤗 Sizin sanırım 3.2 cm yani 32 mm çok kötü değil ama düşmesinide istemez doktor ondan öyle tepki vermiş olabilir sınır 25 mm 20 nin altı daha riskli. Ama rahim ağzı uzunluğu istirahtla geri uzayabiliyor ☺️