burcubb Arkadaşlar SGK nın yayınladığı ücret tarifesi var.Her şehirde her ilçede her yerde özel hastanelerin uyması gereken azami ücret tarifesi var.Fakat her hastane kafasına görer ücret alıyor.2019 eylül ayı itibari ile benim gittiğim hastanenin Devletin belirlediği ücret tarifesince benden alabileceği en fazla ücret 66 TL iken ben sendika indirimiyle 100 TL ödüyorum.Aynı şekilde bu durum doğum,tarama testleri,kan sayımı vs her türlü işlemde geçerli.2019 tarihi için hastanenin alması gereken normal vajinal ilk doğum ücreti 1228,50 TL iken hastane bize 2500 TL den kapı açıyor.Ki gittiğim hastane en ucuz fiyat veren hastanedir. Şimdi bunun için ne yapmalıyız ? Birincisi devletin bizlere verdiği hakları iyi araştırmalı ve aldığımız hizmetin karşılığının ne fiyatda olduğunu iyi bilmeliyiz. İkincisi yaptığımız her işlemde detaylı fatura almalıyız.Fiş değil , fatura.Buna dikkat edin.Ödediğiniz fiyat mukabilinde fiş vermeleri sizi atlatıyorlar demektir,siz fatura isteyeceksiniz.Neyin ne kadar olduğu kuruşu kuruşuna yazan , herşeyi gösteren bir fatura. Üçüncüsü elden ödeme yapmayın.İster nakit ister taksit ne olursa olsun mutlaka ya havale yada nakit çekim yapın ki elinizde ödediğiniz tutar için delil olsun. Dördüncüsü aldığınız faturayı sgk ya götürüp itiraz ediyorsunuz ve sizden çalınan fazla tutarlar (devletin belirlediği tutarın üstü) 1-2 hafta içerisinde adınıza devlet bankasına geri yatırılıyor. Beşincisi ve en acısıda şu ki siz hastaneden detaylı fatura istediğiniz ve ödemeyle ilgili sgk ya şikayetde bulunduğunuz an hastane sizi fişliyor ve o an itibari ile size olan alakaları tamamen değişiyor.Herhangi birşey için hastaneye gittiğiniz an isminizin yanında ne yaptığınız hemen ekranda çıkıyor. Bizler bir heves binbir dua ile evlatlarımıza kavuşma hevesiyle yanıp tutuşurken ve onların geleceği için kuruşun hesabını yapıyorken bizden böyle kazanla çalınmasına hiçde sessiz kalmaya niyetim yok. Nacizane bir anne adayı olarak gördüklerimi sizlerle paylaşmak istedim.Birinize bile ışık tutabildiysem ne mutlu bana.. Konuyla ilgili tecrübelerinizi okumak isterim. Teşekkürler..
Haribo42 burcubb yazilarini ekran kaydi aldim esime gostericem dogum ucreti vs her ne öderse fatura istemesîi isticem. Allah razi olsun diger yorumlarida cok merak ediyorum
gozz burcubb ben baktım SGK’nın hastaneye ödediği tutar 33,48 Alınabilecek en fazla ilave ücret 66,96 Muayene katılım payı 15,00 Ben muayene başına il 45 sonra 55 vermiştim.Normal mi oluyor fazla mı aldılar?
Felipe burcubb canım merhaba ben de sgk lıyım normal kadın dogum ücreti zaten 100 tl idi ben yine 100 veriyorum bu durumda hiç indirim uygulanmış olmuyor değil mi anladığım kadarıyla benım bu durumumdan söz etmişsin
burcubb Haribo42 https://gss.sgk.gov.tr/SaglikHizmetSunuculari/pages/ilaveUcretHesaplama.faces Bu linkden ücret hesaplaması yapabilirsiniz.
Yesim_Ikra burcubb Şimdi girdim baktım benim gittiğim hastane yok fakat diğerlerine baktım medicana vs. En fazla %200 ilave ücret alınabilir diyor. Bu hangi fiyatın üzerine ekleniyor bilginiz var ise yardımcı olursanız sevinirim 🥰
Rapunzel2019 burcubb Ben hesapladım normalmış. Dediğiniz gibi 36 küsür sgk ödüyormuş ek olarak en fazla 67 tl alabilirlermiş. Bizde 95 ödüyoruz zaten. Dogumda 1800
Hazaldalilar burcubb ben yapamadım canım nasıl bakacağım Gaziosmanpaşa Avrasya hastanesine gidiyorm . Muayene 100 tl. Doğum 1800 sezeryan 2600
burcubb Serpilsaltikalp Anlaşmalı olmayan hastanelerin önünden geçemiyoruz malesef :( Normal doğum ve bir gecelik konaklama için 7.500 ₺ den kapı açıyorlar. Sezeryan +2 gece olursa 15bin ₺ :(
Serpilsaltikalp burcubb evet maalesef öyle. Bodrum’da yaşıyoruz. 1 devlet 2 özel hastane var. Özellerin ssk anlaşması yok. Özellikle buradaki devlete de hastane denmez. Kaldı ki orada Doğum yapmak. Maalesef ki mecburuz.
burcubb Serpilsaltikalp Allah yardımcınız olsun.Bizde ilk kalp atış heycanından dayanamayıp devlete gittik.Gitmez olaydık ,koridorlarda adım atacak yer yok.Özelliklede suriyeli kaynıyor.Bide yanlarında erkekle dolanıp duruyorlarki sorma.En son eşim dayanamadı bağırıp çağırıp koridorda bekleyen tüm erkekleri dışarı çıkarmıştı.O günden sonra bizde hiç gitmedik
burcubb Serpilsaltikalp Allah yardımcınız olsun.Bizde ilk kalp atış heycanından dayanamayıp devlete gittik.Gitmez olaydık ,koridorlarda adım atacak yer yok.Özelliklede suriyeli kaynıyor.Bide yanlarında erkekle dolanıp duruyorlarki sorma.En son eşim dayanamadı bağırıp çağırıp koridorda bekleyen tüm erkekleri dışarı çıkarmıştı.O günden sonra bizde hiç gitmedik
Haribo42 Yesim_Ikra bnm gittigim hastane medicana duzeyinde degil bendede ayni oran cikti acaba neye gore ilave
burcubb Yesim_Ikra aynı ekranda devletin ödeme yaptığı tutar üzerinden en fazla %200 alabilirler diyor. Bu ucu açık bir yaptırım.Yani ekstra müdahalede bulunmadıkları sürece o parayıda verdirmiyor devlet.Yasal olan %200 lük fazlalık itiraz sonucu geri alınabiliyor.Bunun örnekleri çokca var.
Akyuz61 burcubb benim bildiğim kadarıyla devletin aldığı katkı payının üzerine %200 fiyat arttırabiliyor özel hastaneler hemşireyim öyle hatırlıyorum
Serpilsaltikalp burcubb evet ya. Türkiye geneli devlet hastaneleri biraz sıkıntılı. Eskiye göre bir tık daha iyi ama hala iyi sayılmaz. İnsanlar devlette Doğum yapmaya çekiniyorlar gerçekten.devlette çok başarılı doktorlar oluyor. Orası ayrı. Onlar da harcanıyor zaten Allah muhtaç etmesin tabi de. Aratmasın da
Nihanak Ben bezmialem vakif.univ hastanesine gidiyorum. En.fazla tutar 1790 tl gibi cikiyor. Evet hastanenin normal dogumu zaten 1200 tl civari. Ama ben kendi doktoruma dogum istedigim icin 3 bin tl fiyat aldim. Rastgele bi doktor tercih etsem 1200 vericem aslinda. Ama en azindan hastanenin aldigi rakamin normal oldugunu gormus oldum. Bilgilendirme icin cok tesekkurler.
Ilknurgoksuckr Nihanak Dragos’ta ki Bezmialemde doğum yaptım 2500 TL ödedik mesai saatleri içinde doğum olduğu için doktorum yaptırdı ama çağırtsaydık 1200tl olduğunu biliyorum siz ne zaman doğum yaptınız ki bu fiyata
burcubb gozz Olması gereken tutarı vermişsin canım , hastane epey insaflı davranmış sana ☺️ Bizde senin gibi ödememiz gerekiyorken 100 ₺ ödüyoruz.
Duuyguum burcubb özel hastaneler de kendilerince ücret ekleyebiliyorlarmış sordum ben bunu yapılacak birşey yok maalesef il il ilçe ilçe bile fark gösteriyor maalesef bu haklarıymış