29. Haftamda bebeğimde akciğerlerinde efüzyon ve cilt altında ödem vardı ve ileri dereceydi perinatoloji uzmanına gözüktük. Oda hiç iyi konuşmadı bize. Bu bebeğe umut bağlamayın kalbi heran durabilir. Ciğerleri gelişmez su kalbe ve ciğerlere baskı yapar. Doğsa bile yaşamaz yaşama şansı %1 oda hastalıklı olarak yaşar belki dedi. Karnında 40 haftalık gözüküyor suyun çok fazla dedi. Baya kötü olduk eşimle. Napcağımızı bilmiyorduk. Bebeğimize ya bişey olursa nasıl dayanırız diyorduk. Bi kaç gün içinde normale döndüm çünkü güç lazımdı bana bebeğimide strese sokmak istemedim etkilenmesin diye. Özellerde baktırmıştık hep. Sonra Zeynep kamile perinatoloji uzmanına randevu almaya çalıştık ve bulamadık tabi. Görümcem saolsun bi tanıdığını ortaya soktuda öylelikle bi sonraki haftaya randevu alabilmiştik. Herşey iyi gidicek umudum vardı benim. O zaman 30 haftalık olmuştuk. Doktora gittim herşeyini inceledi oda aynı tanıyı farklı şekilde koydu fakat ölücek yaşamaz demedi. Karnında bi hastalık geçirmiş ama bunun ne olduğunu şuan bilmiyoruz dedi. Benden bir sürü test istediler isimlerini hatırlamıyorum. Hepsi temiz çıktı. Genetiğe gönderdi genetik doktoru kordondan kan alınması gerekiyor ama bunun riskleride var ölebilir dedi. Bizde bunu kabul etmedik yaptırmadık. Doktoruma tekrar gittik. Her hafta seni yakın takip yapcaz dedi. 31. Hafta olmuştuk. Kontrole girdim bütün ölçümlerini yaptı ve ne efüzyon ne ödem hiç birşeyi yoktu kalmamıştı. Mucize gibiydi tabi ufak sorunlarımız çıkmıştı karaciğeriyle kalbi arasında bi damar yoktu sorun değil dedi doktor sol tarafı sağ tarafına göre küçüktü kalbi. O gün çok sevinçliydik. Bi sonraki hafta doktorum 20 gün izne ayrılcaktı benide asistanı takip edicekti. 32. Haftada tekrar gittim nts istedi ölçümleri yaptı normaldi herşey nts dışında kalp atışları fazlaydı 200 leri görmüştü asistan tekrar istedi ntsye binbir tekrar bakalım çok fazla çıkmış kalp atışları dedi. 2. Ntsde normalleşmişti herşey haftaya tekrar ntsye gel dedi. Neyse 33. Haftada gittim ntsye girdim başka bi doktor baktı taşikardisi var bunun seni yatırıp takip edelim dedi bide ultrasonla bakıyım dedi bakmadan önce bana böle durumlarda bebeğin ölmesi daha iyi belkide dedi sonra yatmayı kabul etmedim tabiki tekrar nts istedi bu güzel çıkmış dedi haftaya yine gel dedi bakalım. Haftayada kendi doktorum izinden dönüyordu ona randevum vardı. 35+3 olmuştum. Cuma günü sabah doktoruma göründüm herseyine baktılar tabi taşikardi var ama benim doktoruma göre kötü değildi . Benimde nabzım yükselince doktor seni servise yatıralım orda bi takip edelim testler istedim onlarda çıkar Pazartesi görür karar veririz dedi. Bende kabul ettim fakat bu kadar stres olacağımı bilmiyordum yanımda refakatçi de yok telefon yok hiç bişey yoktu. Sürekli ntsde takılı yattım. Sonra açılmam varmı onu kontrol ettiler 3 kez strese girdim bebeğin kalp atışları düzelmemişti 170 180 190 hep öleydi . Alttan muayene yaptıktan sonra kan geldi tabi sonrada ister istemez sancılarım çıktı ve sıklaştı. Ben çok sıkılmıştım artık daralmıştım beni taburcu edin yapamıyorum burda diye ağlamaya başladım. Sonra bi bakalım ama senin burda kalman senin içinde bebek içinde daha iyi her hangi acil bir durum halinde sanada bebeğede acil müdahale edebiliriz ama gidersen herhangi bişey olduğunu anlamazsın belki bişey olur vicdanın elveriyorsa çıkabilirsin dedi eşinlede konuş karar ver dedi. Eşimle konuştuktan sonra geldiler seni sezaryene hazırlıcaz karar verdiyseniz dediler bende tamam dedim oğlumu tehlikeye atamazdım. 1 saat olmadan beni sezaryene aldılar. Tamamen uyuttular. Ve uyandığımda herşey bitmişti. Sende bebeğinde çok iyisiniz merak etme dediler. Erken doğduğu için kuveze alırlar diye düşünüyordum ama odama geldiğimde arkamdan bebeğimide getirmişlerdi çok şaşırmıştım sevinçliydim çünkü bebeciğimin hiç bişeyi yoktu sapasağlam yanımdaydı. Allahtan başka ne istenirdiki çok şükrettim. Biraz ağrılarım oldu çünkü 2. Sezaryen olmuştum bu daha acılı geçti ama hemende kendimi topladım şuan 12 saat olmadı acım oluyor ama kendim kalkabiliyorum yürüyebiliyorum istediğimi yapabiliyorum. Yiğit Alpime böylelikle kavuşmuş oldum ve herşey çok yolunda. Allah hepinizi bebişlerinize sağlıklı bi şekilde kavuştursun inşallah😊
Erken gelen oğluşumun hikayesi
Çok geçmiş olsun canım Allah sabrının sonunu hediye paketiyle süslemiş çok şükretmelisin🌸 kaç kilo doğdu bebeğin
Elifdemirci rabbim hayırlı ve sağlıklı bir ömür versin inşalla ömrünü bereketli kılsın.. kazasız belasız darısı bu zor yolda bekleyen tüm annelerin başına..Rabbim hicbir anneyi o dar kapıda bırakmasın evladına sağlıkla kavuşmayı nasip etsin..🤲🤲🤲
İşte canım.Rabbimden başka kimse bilemez nasıl doğacağını çok şükür sağlıklı bı sekilde almışsın kucağına Allah analı babalı buyutmeyi nasıp etsin hayırlısıyla darısı bize inşallah
Elifdemirci Allah size bağışlasın inşallah🤲🏻Çok geçmiş olsun gözlerim yaşlı okudum kurban olduğum Allah kimseyi çocuğuyla sınamasın
Elifdemirci Allahtan ümit kesilmez 🤲 sabır isteyen bir sınavdan geçmişin şükürler olsun sonu mükafat çok sevindim adınıza rabbim sizlere bağışlasın sağlıklı uzun ömürler nasip Etsin 🤲
Elifdemirci Allah çok büyük son sözü hep o söyler Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin ♥️😘
Seliin çok teşekkür ederim canım aynen öyle oldu mucizem hediyem Allah’a şükürler olsun😊 2750 gr 50 cm doğdu
Leyla9292 amin canım ne güzel dua etmişsin Allah’ım hiç bir anneyi evlatsız bırakmasın😊
Meryemyigit amin inşallah canım çok teşekkür ederim😊 her üzüntünün bir sevincide var Allahım bunu yaşattığı için binlerce kez şükürler olsun
Elifdemirci çok çok geçmiş olsun öncelikle. Zor bir süreç olmuş sizin için ama allahtan umut kesilmiyor işte. Bebeğinizin de sizin de iyi olmanıza çok sevindim, İnanın. Allah ayırmasın, analı babalı büyütsün 🤗😍
NaimeYilmaz bu tartışmayı sabitledi.
Elifdemirci nasil bir imtihan bu okurken ben dayanamadim. O kadar mutluyum ki sizin adiniza Rabbim hic bir masumu hic bir anneyi boyle uzuntulu seylerle sınamasin. Cok sukur kavusmussunuz Rabbim sizi birbirinizden hic ayirmasin 🤗😍
Nisa01 aynen öle rabbimden başkası bilemez ona güvendik ve bize mucizemizi sağlıklı bi şekilde kucağımıza almayı nasip etti. Allahım olmayanlara isteyenlere nasip etsin inşallah. Darısı sizlerin başına inşallah
Gozde5354 evet Allahtan hiç bi zaman ümit kesilmez herşeyin en iyisini bilen O Allah’a güvendik ve sapasağlam kucağımızda şükürler olsun Allahıma teşekkür ederim 😊
BurcuUur çok doğru canım Allah istemezse hiç bişey olmaz ama ol derse hemen oluverir😊 teşekkür ederim 🙏
Elifdemirci 🙏🙏🙏🙏🙏
MelisG çok çok teşekkür ederim Allahım sizlerede en kolayından nasip etsin inşallah Allahtan gerçekten ümit kesilmiyor