Cansutgy91 Arkadaşlar gebelikte ilk 3 ay 2,5 olması bekleniyormuş tiroidin benim 3,5 çıktı ama doktorum hiç yönlendirmedi istersen dahiliyeyle görüş belki hap verir gibi bişeyler söyledi.kime güvenicez böyle değeri olan var mı aranızda neler yaptınız ?
CicekGirayBysl Cansutgy91 dahiliye ya da endokrine gidersen büyük ihtimal ilaç başlar hamilelik ilerledikçe tsh değeri yükseliyor benim de gebelikle başlamıştı ilaç başlandı gebeliğim boyunca 50 mg ilaç kullandım ve her ay endokrin bölümüne kan verdim ona göre ilaç düzenlemesi yapıldı. Tsh değeri bebegin beyin gelişimi için önemli. Bence doktora görünmelisin. Gerekli gördüğünde ilaç verip her ay takibinin yapılmasını isteyecektir.
yasegazi Cansutgy91 ilk gebeliğimde 44 çıktı bebek 8. Haftada düştü. Şubat 2019 du o günden beri 100 mg euthirox kullanıyorum şuan 16 haftalığım her ay düzenli olarak kan verip endoktrin doktoruna gidiyorum sakın ihmal etme bebekte zeka geriliği veya engelli olmasına sebep oluyor. Kesinlikle zararlı değil aksine senin veremedeğin hormonu bebeğe dışardan sentetik olarak veriyor. Takviye vitamin kullanmak gibi düşün
Senyorita Cansutgy91 6. haftada baktırdığımda 3,46 çıktı. 2 doktorda hiçbir problem olmadığını söyledi takip edelim dediler. 3 hafta sonra tekrar baktırdım 1,7 çıktı. Adı üstünde hormon, uykunuzu aldığınız bir sabah aç karnına tekrardan kan verin.
Sibel2344 Cansutgy91 benim de değerlerim normal cikmadi dahileyeye gonderdi cok ilgilenmiyor devlet hastaneleri ama sorunlu gördükleri yerde söylüyorlar hemen sende hemen git bence ilk gittigmden beri ilac kullanmaya basladm her sy kontrole gidiyorum dahiliyeye bu ay doz arttırıldı.
Cansutgy91 CicekGirayBysl anladım canım hafta içi çalışıyorum gitme şansım yok ama ctesi kaldı artık bi sıkıntı olmaz inş o zamana kadar
Dnzdnz Kesinlikle doktora gitmelisiniz endokrine yada dahiliyeye gidebilirsiniz bende gebeliğin başından beri 50 mg ilaç kullanıyorum şimdi düzeldi değerlerim 2.5 altında olması gerekiyor hamilelikte .verilen ilaçlar zaten zararlı bi ilaç değil düzenliyor ama gerçekten
Cansutgy91 Dnzdnz haftaya ctesiye kadar gitme şansım yok korktum şimdi bi sıkıntı olur mu ki 1 haftada :(
Minikk3 Benimde 9du hamile kalmadan bi ay once ilacla suan 2lere dustu endokrine gitseniz testleriniz daha detayli yapiliyor hamilelikte beta hcg hormonu yukseldikce tiroidde yukseliyormus bebekte zeka geriligi yada dusuge neden oluyor yukselmesi
Cansutgy91 yasegazi çok geçmiş olsun.. bana çok önemli değil çok da yüksek değil sizinkisi deyince biraz serbest davrandım açıkçası ama her ortada konuştu isterseniz gidin ya da gitmeyin gibi kararsız bırakmıştı beni
Tugce_kocak Cansutgy91 2,30a düştü ama daha sonra tekrar 3e yükseldi ilaci duzenli kulkanmama rağmen doktorumda haftanin 2 günü 2 tane icmemi söyledi en son sağlık ocağında test yaptırdım 2ye düşmüştü
Zeyk Cansutgy91 en kısa zamanda bir dahiliye veya endokrin bölümüne gidin degeriniz ilacla kontrol altına alınabilir 1 hafta gibi kısa süre icinde değer inip çıkabiliyor vereceği ilacı aç karnına iceceksiniz en az yarım saat birşey yemeyin diyorlarama bir saat dayanabilirseniz ilaç etkisini daha iyi gösteriyor benimde hamilelik ile yükseldi 7.49oldu önce ilaçla düştü 1hafta sonra 3.70e 3 hafta sonra gittiğimde yine yükselmişti 4.50olmustu ilaç mg yukselttiler
Cansutgy91 Senyorita biraz rahatladım ya gerçekten.. panik oldum mesajları ve google okuyunca zeka geriliği düşük bir sürü kötü şey yazıyo.. doktor da çok önemsemedi illa git diye bu sefer de kendimi suçlu hissettim.. haftaya kadar gitme şansım yok zaten..
Senyorita Cansutgy91 Daha önce tiroid probleminiz var mıydı? Ben de burayı okuyunca acayip panik olmuştum, doktorum benimle dalga geçmişti gülmüştü hatta. Zeka geriliği için çok yüksek olması gerekiyormuş. Ben hemen ilaç kullanmamanız taraftarıyım bence bir kez daha kan testi yaptırın. Belki sizinki de benim gibi olacak.
Cansutgy91 Zeyk baya yükselmiş sizin bana bi ara gidersiniz gibi konuştu doktorum bende çok önemsememiştim açıkcası ama önemli bişey gördüğüm kadarıyla ctesiye kadar gitme şansım yok çok sıkıntı olur mu acaba
Zeyk Cansutgy91 olmaz ya o kadar dert etmeyin ama ihmal de etmeyin ki bir an önce ilaç ile takibiniz başlasın. 💜
Cansutgy91 Zeyk evet doğru diyorsunuz kendimi alevlendirdim bi anda Cumartesi gitmek en güzeli sanırım :)
Zeyk Senyorita hamilelik ile birlikte nasıl ki şeker tansiyon gibi hastalıklar ortaya cikabiliyorsa troid de cikabiliyor. Bebeğin zarar alması için annenin illa diyabet olması yada hiper tansiyon hastası olması gerekmez değil mi? Önemli olan her hangi bir sıkıntı varsa onu gideribilmek. Tiroid hafife alınmaması gereken bir hormon bebek gelisiminde henüz tiroid hormonu gelişmediği için anneden alıyor tıpkı yemek gibi. Sizde bu hormonu göz ardı etmeyin çünkü 1 hafta gibi kısa bir sürede çok fazla yukselebiliyor o zaman da siz bunu hiç farketmiş olmuyorsunuz
Cansutgy91 Senyorita yoktu daha önce böyle bi problemim daha önce düşük yaptığımda 2,5 çıkmıştı tsh gebe değilken bakılmıştı 4,5 çıkmıştı şimdi de 3,5 çıktı. Ctesi gidicem inşallah bir hafta sarkıcak:(
Senyorita Zeyk Ben her şeyin bilincindeyim siz beni hiç merak etmeyin hanımefendi. Sizden daha çok kendimi düşünüyorum.
Senyorita Zeyk Merak etmeyin hanımefendi sizden daha çok kendimi düşünüyorum. Öyle olmasa sürekli kontrol ettirmem. İlginiz için teşekkürler.