• SağlıkGebelik
  • Şeker yüklemele testi yapmak?? Tecrube olanla yanıtlarsa sevinirim.

Ben 22 haftalığım pcosluyum glikoz testi istedi doktor gerçekten çok gerekli mi kafam karıştı kilom yok zayıfım insülin direnci oluyormuş pcıslularda 26 yaşındayım sizce yaptırmalı mıyım yaptırmasam ne gibi zararı var hamilelikten dolayı tatlı bişey tüketemiyorum midem bulanıyor hemen rahatsız oluyorum.
    Çoğu doktor öneriyor bende yaptırdım inanın abartılan kadar birşey değil gün içinde zaten o şekeri alıyorsunuz.. ilerde başka bir sorun yaşamamak için yaptırmanızı tavsiye ediyorum
    Lilensa bende yaptım bi zararını görmedim meyveli maden suyu içer gibi zaten
    Zararli bir sey olsa doktorunuzbiwtemez onu zaten yaptirilmali banada cevremde hep yaptrma yaptrma diyenler oldu bn yaptrdim ve malesef sekerim cikti
    Lilensa benim doktorum aclık ve tokluk sekerime baktırdı onu istedi sadece ama gerk duydugu hastalarından seker yukleme testı istediğini biliyorum abartılıcak bişey değil doktorunuz istedıyse yaptırın bence ☺️
    Lilensa ben gayet zayıfım ailemde şeker yok ama yüklemede şeker çıktı . Diyet yaptım erken doğum ölğ doğum vb bir sürü rahatsızlık çıkabilir bebeğinizde . Doktorunuzu dinleyin yurt dışında bunun tartışmasına bile izin vermiyorlar
    Lilensa benim doktorum gerek duymadı ama ben annemin ve anneannemin şeker hastası olduğunu söyledim duyunca o zaman yapalım dedi Allah’a çok şükür bişey çıkmadı ama gebelikte şekere dikkat edilmezse hem bebek hem anne için tehlikeli annemi küçük kardeşimin doğumunda nerdeyse kaybediyorduk o yüzden ben çok korkuyorum şekerden doktorunun bir bildiği vardır canım
    Lilensa tatlı tüketmiyorsaniz bile meyve, ekmek, pilav, un içeren her şey vücutta şekere dönüşüyor. Eğer şekeriniz varsa bunları yediğiniz zaman iyice yükseliyor ve bebeğe birçok zararı var. Yaptırmak istemiyorsaniz mutlaka kendinize bir cihaz alıp açlık tokluk şekerinizi düzenli ölçün, şekeriniz yükseliyor mu bakın. Ben öyle yapıyorum. Eğer dikkat etmenize rağmen şekeriniz yüksek çıkıyorsa doktorunuza söyleyin, ınsulin verecektir . Ama yukselmiyorsa zaten yeterli ınsulini salgiliyorsuniz demektir.
      Zulubik yaptıracam yoksa kafamda hep soru işareti kalacak ablamda gebelikte şeker çıkmıştı bende çıkması muhtemel belkide umarım yoktur.