Ben 22 haftalığım pcosluyum glikoz testi istedi doktor gerçekten çok gerekli mi kafam karıştı kilom yok zayıfım insülin direnci oluyormuş pcıslularda 26 yaşındayım sizce yaptırmalı mıyım yaptırmasam ne gibi zararı var hamilelikten dolayı tatlı bişey tüketemiyorum midem bulanıyor hemen rahatsız oluyorum.
Şeker yüklemele testi yapmak?? Tecrube olanla yanıtlarsa sevinirim.
Çoğu doktor öneriyor bende yaptırdım inanın abartılan kadar birşey değil gün içinde zaten o şekeri alıyorsunuz.. ilerde başka bir sorun yaşamamak için yaptırmanızı tavsiye ediyorum
Zararli bir sey olsa doktorunuzbiwtemez onu zaten yaptirilmali banada cevremde hep yaptrma yaptrma diyenler oldu bn yaptrdim ve malesef sekerim cikti
Lilensa benim doktorum gerek duymadı ama ben annemin ve anneannemin şeker hastası olduğunu söyledim duyunca o zaman yapalım dedi Allah’a çok şükür bişey çıkmadı ama gebelikte şekere dikkat edilmezse hem bebek hem anne için tehlikeli annemi küçük kardeşimin doğumunda nerdeyse kaybediyorduk o yüzden ben çok korkuyorum şekerden doktorunun bir bildiği vardır canım
Lilensa tatlı tüketmiyorsaniz bile meyve, ekmek, pilav, un içeren her şey vücutta şekere dönüşüyor. Eğer şekeriniz varsa bunları yediğiniz zaman iyice yükseliyor ve bebeğe birçok zararı var. Yaptırmak istemiyorsaniz mutlaka kendinize bir cihaz alıp açlık tokluk şekerinizi düzenli ölçün, şekeriniz yükseliyor mu bakın. Ben öyle yapıyorum. Eğer dikkat etmenize rağmen şekeriniz yüksek çıkıyorsa doktorunuza söyleyin, ınsulin verecektir . Ama yukselmiyorsa zaten yeterli ınsulini salgiliyorsuniz demektir.