Merhaba herkese.Uzun bir süredir foruma girmemiştim,en üstte bu başlığı gördüm hemen kendimden de fikir yazayım dedim.
10 haftalık gebeyim.Ama bunun öncesi yaşayan bilir hesabı.
11 aylık evliyim,çocuk için beklememizi gerektiren bir durum yoktu.İnsan sanıyor ki korunmazsa bi kaç kere birlikte olursa hamile kalır.Ancak işin iç yüzünün öyle olmadığını,bebek oluşumunun ne kadar zor olduğunu yaşyınca anladım.
Öncelikle kendim ve eşim doktora gittik.Hiç bir problem,en ufak kansızlık vs yok.Ben sigara içmiyorum,eşim içiyor.Tek kötü alışkanlık bu.Düzenli,yeme içme de sıkıntı olmayan şükür bir hayatımız var.Her zaman günlük yediğim yeşilliğe,cevize pekmeze vs dikkat ederdim.
Ovulasyon testlerini 5 ay kadar denedim,ayakları yukarı dikmekten dümdüz yatıp hareket etmemeye kadar her tür kocakarı yöntemini uyguladım.
Sonuç sıfır.
İnsanın canı sıkılıyor madem sağlıklıyız neden olmuyor?
Sonra arkadaşıma açtım bu konuyu.Belki yumurtla tarihini yanlış görüyorsundur bende de oldu dedi.
Yöntem şunu uyguladım: Adetin 2. Günü , sabah ve akşam yemekten önce,kadın 1 kaşık bal üstüne 1 çimdik çörekotu ve toz tarçın sepeleyip yutacak.Sonra 1 bardak su. Yemeklerden sonra 1 kaşık keçiboynuzu pekmezi.
Erkek de sabah akşam 1 kaşık keçiboynuzu pekmezi.
Biz bunu 2 ay yaptık. 2. Ay gebe kaldım. Adetim geçtikten 10 gün sonrasında kan testin negatif çıktı.Yıkıldım ama olsun dedim.18. Gün hala gelmeyince tekrar dr gittim. Dedim ya belli olmadı bebek var yada bende bir hastalık var. Kan testim pozitif,küçük de olsa değer çıktı. Allahıma şükürler olsun.
Ben geç döllenme yaşıyormuşum.Yani yumurtlamam 15-16. Gün değil, 25. Gün civarıymış.
Ben yöntemi şifa olsun diye kabul ederek yaptım.Bıkmıştım,ne olacaksa olsun diye bırakmıştım.Eşime de söylemiştim kendimi programlayıp yapamıcam diye.Kafamı rahatlattıktan 2 ay sonra süprizimiz olmuş.
Allah her bekleyen kadına hamileliği,Her hamileye kucağına yavrusunu sağlıkla almayı nasip etsin.