Ahsen_annesi09 ezo3534 ezo3534 Bende 16.haftamda serklaj oldum 10.haftamda idrar yolları enfeksiyonu oldum manurol verdi dr um ama kaşıntım hiç geçmedi şuanda yine enfeksiyon oldum sanırım 22+4deyim ama yarin kontrolüm var antibiyotik kullanmaya korkuyorum siz ne kullanıyorsunuz
ezo3534 Ahsen_annesi09 Ben tüp bebekle gebe kaldım o doktoruma da sordum kullanabilirsin dedi. İsmini hatırlamıyorum malesef 🙈 o kadar çok ilaç kullandım ki. Bi antibiyotik bi suya atılan şase birde vajinal fitil verdi sadece 1 hafta kullandım şuan şükür iyiyim .
Kbrbydkk Mrvgk önlem amaçlı mi bilmiyorum ama ne çok yat ne de çok ayakta kal dedi doktorum. Bende dikişler açılır kanama olur filan diye diken ustundeyim. Sizin durumlar nasıl?
Mrvgk Kbrbydkk ben ilk üç gün falan çok hareket edince ağrı hissettim o yüzden yatmaya çalıştım ama bu gün biraz daha iyiydim dolaştım evin içinde kahvaltı hazırladım salata yaptım arada batma oluyor ama çok değil lekede kalmadı sanki iki gündür
Kbrbydkk Mrvgk bende de serklajdan sonra lekelenme oldu ertesi gün geçti kanama da yok şükür. 4 gün hastanede kaldım eve geldiğim gün yattım ama sonra ayaklandim. Bende de oturunca batıyor ama ayakta iyiyim. Arada sırt ağrısı ve baş ağrısı mahvediyor ama. Gündelik sizin dediginiz gibi bende kahvaltı yemek filan hazırlıyorum çok ayakta kalmadan👍 inşallah daha iyi oluruz😏
MMinee Miskokulum Geçmiş olsun canım ben 13. Haftada serklaj oldum. 26. Haftada 0.6 mme düştü şimdi 35. Haftadayım.
Miskokulum MMinee maşallah benim de geçen hafta bu milime düştü bakalım 35 i görebilecek miyim ? Sürekli yatıyor Musun ben yatıyorum
Mrvgk Kbrbydkk inşallah bizde 38. Haftaları görürüz sağlıklı sıhhatlı ben bide Pazartesi çalışmaya başlayacağım ozaman sıkıntı olmasından korkuyorum asıl
Kbrbydkk Mrvgk ayy Allah kolaylık versin. Çok dikkat etmeniz gerekli. Sürekli de oturmayın baskı yapmasın dikislere. Ağır da kaldırmayın inşallah hicbirsey olmaz. Allaha emanet bebislerimiz.
Mrvgk Kbrbydkk amin hepimize kolaylıklar versin inş. İlaç ne verdiler size ben 3 gün endol fitil kullandım hafta da bir de proluton iğne var
MMinee Miskokulum Neden görmeyesin ki umudunu yitirme. WC harici hep yattım 33. Haftada sonra haftada bir dışarı çıkmaya başladım tabi korkuma tekerlekli sandalyeyle hep dikkat ettim.36 dan sonra kalkacağım inşallah🙏
Kbrbydkk Yeni serklaj olanlara sorum olacak. Yarın bir hafta olacak serklaj olalı. Bugün yatmama rağmen bir baskı var sanki dikişlerin uzerinde. Hafif ağrıyor gibi de sanki normal mi acaba kanama filan yok.
Mrvgk Kbrbydkk benimde aynı şekilde bazen batıyor basende birşey bastırıyor gibi dikişlerime uzanınca hafifliyor batmalar sızlamalar
Ozge3747 Kbrbydkk Eğer baskı hissediyorsan mutlaka bşraz uzan, kanaman falan yoksa korkma bir şey olmaz ama benim doktorum baskı ve bebeği aşağıda hissediyorsan yerçekiminden uzak tut uzan demişti. 18. Haftamda serklaj oldum, şu an 33 haftalığım ben
Cemree Benim de ikiz gebelik 24. Haftamdayım. Serklaj sonrası hep yatıyorum ama bugün belime adet sancısı gibi bir agrı giriyor hiç hareket etmiyorum umarım kötü bir şey yoktur 😥
Ceyda28 Kızlar sizinle bir yazımı paylaşmak istiyorum umarım sizlerde aynısı olmaz ama bilgilendirmek için buraya kopyalayacağım Kızlar öncelikle nereden başlayacağım bilemiyorum gün gelip burada böyle bir post açacağım aklıma gelmezdi çünkü umutlarım çok yüksekti bu sefer... 2 kaybı olan bir anne adayıyım ilk bebeğimi gelişememe problemiyle 9 haftalıkken kalp durması sonucu kaybettim. 2. Bebeğimi 20 haftalıkken rahim ağzı açıklığı(servikal yetersizlik) sebebiyle kaybettim. Daha sonra bir sürü araştırmalar falan genel olarak bir problem yoktu bebeklerimi kaybetmem için ama Rabbim böyle uygun görmüştü ve hiç bir zaman isyan etmedim. 1 sene aradan sonra mart ayında almıştım mucizemin haberini çok mutlu olmuştum bir o kadarda içim korku doluydu ya kaybedersem.... Daha sonra kendime söz verdim herşey yolunda gidecek diye söylenen uygun görülen herşeye uydum uyguladım. 13. Haftamda tedbir amaçlı serklaj ameliyatı oldum(rahim ağzı dikimi) şimdi daha umutluydum ve çabuk toparlamıştım kendimi 27+6 haftalığa kadar ne bende ne bebeğime hiçbir problem yoktu suyum biraz fazlaydı ama sorun değil demişti doktor kafaya taktım ama o olayıda çabuk atlattım. Şimdi gelelim esas konuya dün öğlen saatleri belimden kasıklarıma bir sancı girdi gelip giden türden değil ama sabit bir sancıydı çok rahatsız edici değildi önemsemedim. Ama gece şiddetini artırdı ve uyuyamadım sabah ilk iş doktoruma geldim nst'ye bağladılar sancım gözükmüyor ama benim sancım vardı. Sonra muayeneye geçtim alttan muayene etti doktorum yaptığı dikiş açılmaya başlamıştı buda rahimin açılacağı anlamına geliyordu yani kızlar erken doğum riskim büyük hatta doktor kesin erken doğum olacak dedi ve yatışım Yapıldı şuan hastanedeyim umudumu kaybetmedim ama bebeğim daha çok küçük bundan sonraki süreç gözümü çok korkutuyor. Biraz uzun oldu kızlar hakkını helal edin. Özellikle açıklayarak yazdım aynı durumu yaşayan olursa süreçle alakalı bilgileri olsun diye. Sizlerden ricam kendi bebekleriniz için dua ederken bizede dua edin🙏umutluyum ama korkuyorum bebeklerimizi sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin🤗💓🙏🌼
Cemree Ceyda28 Allah yardımcınız olsun inşallah bebeğiniz hatta hepimizin bebekleri biraz sabırlı davranır zamanında doğarlar 🙏♥️siz kötü düşünmeyin ki iyi olsun her şey...
Duygu19031903 Ceyda28 canım ya okudum. Sabrının mükafatini allah verecektir. Bebeğin ve sağ salim evinize dönrsiniz insallah dualarım sizinle🌼
Kbrbydkk Ceyda28 rabbim yardımcınız olsun. İnşallah savaşçı bir bebeğiniz vardır. Teşekkür ederim bilgilendirdiginiz için.