Selam kızlar. 38+1 den bildiriyorum çok az nst de ara ara çıkan küçük Sancılar dışında sancımız Yok suyum azalmaya başlamış oğlumda şu an 2.900 görünüyor çok aşırı kilo almamış 1 haftada🤷‍♀️
Önümüzde ki Pazartesi tekrar kontrolüm var. Sanırım Salı yatış,Çarşamba Doğum görünüyor. Ben her şey doğal yoldan olsun istiyorum 😔
Yürüyüş yapmak sadece kilomu kontrol altında tutmaktan başka bi işe yaramadı bence😏 10 kilo aldım toplamda sanırım 3 kilosunu son ay almışımdır 😅
Squat yap diyen arkadaşlarım oldu açılma ve sancı için var mı sizin tavsiye edeceğiniz şeyler?
Açılma rahat olsun ve epidural ile Doğum yapmak istiyorum inşallah 🙄
Merdiven inip çıkmak ve squat dışında neler yapılabilir?
Tecrübeli anneler yardımcı olursa çok sevinirim çünkü bu son günler pek geçmiyor ve sürekli hareket takip ediyorum hele geceleri uykusuzluktan artık yoruldum😏
    Arendeniz merdiven inip çıkmak okey ama inerken çapraz inersen ciddi açılman olabilir. Hurma için geç kalmışsın ama hurma da yiyebilirsin. Birde perine masajı var esas etki eden o. Bildiklerim bunlar 🤷🏼‍♀️
      denizannee ya hurma olayına ne bileyim pek inanmıyorum gereksiz şeker geliyor doktorda gerek Yok demişti. Az önce merdiven in çık dedi büyük ihtimalle açıklığa bakacak haftaya, squat yap dedi arkadaşımda günde 3*15 den her gün iyi gelir diye bugünden itibaren başlayacağım. Birazdan da temizlik işine girişirim diye düşündüm.
      Off normal doğurmaya cesaretim var ama çocuğum gelmiyor ne zor şeymiş 😂 resmen psikolojik olarak çöktüm 🤷‍♀️
        Firdevsi ayy bunu hiç düşünmemiştim ama o sancıya iyi gelmiyor muydu ? Yanlış mı biliyorum 🙄 gerçi doğru diyprsun kaslar gevşiyor bi rahatlama geliyor 😍 çok teşekkürler bunu denicem🙏
          Arendeniz pilates topu üzerinde hareketler, squat, hurma, perine masajı için geç kalmış olabilirsin belki, ılık su ile duş Oda açılma sağlıyor diye okudum, bol dua, tek avazda Rabbim kurtarsın inş 🙏🌺 doğum anında Meryem Ana otu bide suya konulup dua okunuyor oda güzel bi çok kişi denemiş
            Arendeniz dene canm ilk hamileligimde son 2 hafta hergün yaptım bunda daha 22 haftalıgız 38 de Allah nasip ederse başlıcam 🥰🥰
              Nur___
              Squat ve merdiven iyi gelirmiş öyle dediler bir de dua 😔 Allah tüm hamileleri bi avazda kurtarsın inşallah🙏 Sağlıkla kavuşalım evlatlarımıza inşallah 🙏
                Firdevsi
                Bunu da yapacağım canım çok teşekkür ederim normalde hamileliğin başından beri hep sıcak Sudan kaçındım resmen vücudum yanıyordu ama bu aralar sıcak suya dokununca öyle kalmak istiyorum 😁 vücut istiyor galiba 😅
                  Arendeniz Neden doktorunuz beklemiyor ki? Sancılarınız nstde kaça çıkıyor? Ben 41. Haftayı doldurcam yarın ama hala bekliyorumm. Bir yerde okumuştum bebeklerin anne karnında yaşadığı 1 gün dünya hayatındaki 10 yıla bedelmiş. Siz bilirsiniz yine de ama normal doğum olsun istiyorsanız bi sıkıntı yoksa bekleyin derim ben.
                    YagmurDaskn
                    Zaten normal başlatacak Doğumu sezeryan ben de istemiyorum normal içinde sancım yok ara ara kasılmalar yalancı sancılarla 60 a çıktı ama uzun Aralıklarla😏
                    Suni sancı istemiyorum o yüzden Doğumu hızlandırmak için bir şeyler yapmam lazım ayrıca suyum azalmış doktor riske atmak istemiyor böyle bi durumda sanırım 🙄
                    Arendeniz sıcak sudan kaçınman çokiyi olmuş canm erken aylarda sıcak su tehlikeli erken doğu riski yapıyo şimdi tam zamanı
                    YagmurDaskn 41 e kadar sancılarınız ağrılarınız olmadı mı 35. Haftadayım bi anda sancılar geldi azıcık yürüsemde belim ağrıyor korkutuyor Beni erken dogummu olacak diye 😱
                      Gebe okulunda ebe söyledi spermde açılmayı kolaylaştırıyormuş aklınızda bulunsun 37. Haftadan sonra öneriyorlar risk yoksa
                        Serapozdemir

Evet ama eşim hamileliğin başından beri biraz korktuğu için ilişki olayına pek sıcak bakmadı 😅
                        Zaten ilk 3 ay yasaktı 😏
                        Arendeniz önemli olan pelvic tavanlı egzersizler bu yüzden merdiven ve squat önerilir genelde
                        hamile yogası, kegel egzersizleri, nefes çalışmaları, perine masajı deneyebilirsin
                        Arendeniz daha çökmeye var bide o anı yaşa. Ben 36.haftaya kadar çalıştım hergün en az 6 kilometre yürüyüş yaptım son 15 gün hurmaya merdivene abandim hatta yer sildim yer ellerimle yer sildim 9 ay yapmadığım temizliği yaptım 😅 ama sezeryan oldum 🤪🤪 kendini şartlama yani. Çokta zorlama hikayenin sonunda yine o minigin keyfi nasıl gelmek isterse öyle gelecek 😅 önemli olan tek şey zihni boşaltmak. O anı o an yaşa. Basarili olucaksin emin ol 👍🏻