Zeynepzumra
Başka bir normal doğum mu sezeryan mı postunda daha aynı cevabı yazmıştım;
bunun kişisel bir tercih olması, olabilmesi açıkcası beni üzüyor çünkü bana göre inanılmaz bir doğa olayıdır vajinal doğum hem anne hem bebek için.
Kadınlara bahşedilmiş özel bir yetenek.
Sezeryan ise bu mucizenin gerçekleşemediği ve riskli görüldüğü durumlarda uygulanan ameliyattır.
Vajinal doğum mucizesinde Bebek kanaldan geçebilmek için kafasını sağa sola çevirmek zorunda ve her kasılmada hem anne hem bebek etkilenmekte. Henüz doğmadan bebeğin bunca görevi üstlenmesi hayat mücadelesinin başlangıcında verilen bir ders gibi geliyor bana. Ve bence bilinç altı gelişimi için de etkileyici bir başlangıç 😍😍
İlave olarak maalesef günümüz şartlarındaki gebeler hareket etmekten bihaber hamilelik boyunca yapılan tek hazırlık yürüyüş olabiliyor.
Bu sebeple doğumlarda zorluklar, yırtıklar oluşuyor.
Ama sen gerekli eğitimlerini alırsan, düzenli egzersizlerini yaparsan (özellikle pelvis tabanlı kegel, nefes çalışmaları vb), 32 hafta itibari perine masajlarıyla destek olursan ve kendini rahatlatmayı öğrenebilirsen dikişsiz yırtıksız miss gibi doğumunu yapıp anında bebeğini kucağına alıp ayağa kalkabilirsin 🤞
Umarım mucizeyi hepimiz keşfedebiliriz🤗