Kızlar 2 gündür karnımda bildiğin arada öne doğru çocuk çıkacak gibi sertleşme var öyle canımı yakıyor ki nedeni nedir yaşayan var mı😳🤷🏻‍♀️ Yarın doktora gidicem zaten ama normal mi yoksa kasılma mı anlayamadım😬
    DnzNhr Bende de olmuştu acile gitmiştim herhangi bir sıkıntı olmadı normal dedi. Ama seninki normal midir bilemem🤷🏻‍♀️ Yarın randevun varmış zaten iyice öğrenirsin ama bu haftalarda olup bunu yazan çok kişi gördüm.
    DnzNhr canım en kısa zamanda doktora gidin. Birkaç gündür bende de aynı sorun. Karnım kasılıyor bir yere toplanıyor ve aşagıya baskı hissediyordum. Acı olmadığı için pek ciddiye almadım açıkçası. İlk gebeliğimde de buna benzer şeyler olmuştu normaldi. Ama bugün gittim. Doktorum neden ilk olduğunda beni aramadın da 4.5 gün bekledin. Sertleşme kasılma rahimde olur. Buda pek normal birşey istediğimiz birşey değil. Sen galiba yoruluyorsun dedi. Aslında hiçbir iş yapmıyorum 2,5 yaşında oğlum var onunla ilgileniyorum. Artık onu da yapma dinlen çocuğa başka biri ilgilensin. Bu kasılmalar toplanmalar devam eder ve özellikle ritmik hale gelirse yatış yapacağız. Doğum belirtisi bunlar. Tabi doğum olmaz bu düşük olur. Sadece yat dinlen dedi. 20. Haftadayım bu arada. Bence hiç beklemeyin. Dinlenin ve hemen doktora gidin.
      DnzNhr 29+3 hamileyim bende de aynısı oluyodu son zamanlar dün doktora gittim ve normal dedi tüm karnın sertlesirse erken doğum belirtisi dedi yani bebek büyüdüğü için olur dedi
        Serpilsaltikalp bende 20+3 um ve aynı durum bende de var sanki bebegim genital bölgemden çıkacak gibi oluyor. Genital bölgenin tam üzeri taş gibi oluyor bebek orada toplanıyor ağrı yapıyor doktorumla görüştüm yat dinlen kendini kastıysan bebekte kendini kasmıştır dedi. Ama bası hissi hala devam ediyor 😭sizin ki de böylemi
          Deletedmom029 ben 17. Haftadayım ona rağmen iki haftadır öyle özellikle geceleri. Yukarı çıktıkça kaslarda kasılma normal dedi. Ama çok rahatsız ediyorsa kalsiyum magnezyum kullan dedi. Kullanıyorum biraz iyi geldi.
            27+2 ve bi an ben mi yazdım dedim 😣 4 gün sonra randevum var ama 3-4 gündür semsert toplanıyor öne doğru sivri bir karnım var gören sanki oğlun olacak hiç kız karnı değil diyorlar 🙄 ama bu normal mi bilmiyorum doktora soracam🤷🏻‍♀️
              Simos44 kaç aydır magnezyum kalsiyum takviyesi kullanıyorum benim gebelik zaten riskliydi başından beri 😢
                DnzNhr benm karnım hissetmeye basladığmdan beri sert 3 kere nstye girdim alttan baktılar acılma falanda yok 33 haftalık hamileyim
                DnzNhr 🤔🤔bende olmuyor 29 haftalığım sadece karnımın bir tarafı azcık sert oluyor o da nerde olduğunu anlıyoruz ama oğlumda oluyordu 34. Den sonra oluyordu ama bir sorun olmadı şükür
                  Ya bende 27 haftadayim 😶 solumda ozellikle kemik gibi sertlesiyor orda toplaniyor geriyor orayi cok hareket ediyordur normal die dusunuyorum ama daha doktora gitmedim sorun yoktur insallah tabi 😶
                    Deletedmom029 evet aynen öyle. Endişelenmeyin. Benim bebeğim aşagıda degilmiş allahtan. Bu bir tık daha iyi demişti. Ama kasılma agrı sadece dinlenme esnasında olmuyor. Ayağa kalktığımda sanki hiç dinlenmemiş gibi devam. Acı yok. Ama baskı sertleşme var. Bana bugün öyle dedi doktorum. Benim gibi aptallık yapıp hiç beklemeyin yarın gidin derim. Magnezyum verdi bugün. O kasılmaları rahatlatacakmış. Geçmeyip birde aşagıya inerse düşük olur diyor. Birde bugün ultrasonda 5 gün geride olduğunu gördük. Normalde 1 hafta öne arkaya normal kabul edilebilir. Ama senin bu haftalara kadar uyumlu olup bu hafta böyle birden 5 gün geriye düşmesi normal değil.beslenmene dikkat et yat magnezyumu al her hafta bakacağız diyor. Hiç bekleme arkadaşım git inşallah ciddi birşey yoktur erkenden önlemini alırsınız.
                      Deletedmom029 bir şey olmaz Allah’ın izniyle :( allah yardım etsin hepimiz inşallah sağ Salim kavuşuruz evlatlarımıza
                      Deletedmom029 ya benimde boyle oluyor hic doktora sormamistim 😶 merak ettm smdi bazen rahmimin icine vuruyor gibi aci oluyor bir yerde yuklesip sertlesiyor kik gibi 1 dk sonra geciyor hareket ediyordur die dusunuyordum ama bilemedm
                        20 haftalıkların bu belirtileri görmesi tabiki normal değil kızcağız oraya yazmış 28. Haftamdayım diye,20 haftalık olan arkadaş kötü niyet yok ona eminim ama Allah aşkına aradaki 8 hafta yabana atılacak bi hafta değil bırakın ne biliyim 27 28 29 haftalıklar yorum yapsın
                        Serpilsaltikalp canım benim gebelik zaten yüksek riskli en son 2 gün önce kontrolüm vardı rahim biraz asagida 30 haftaya kadar çok dikkat edeceksin demisti. Dün aradim doktorumu sordum süt icip ayaklari dikio uzan istirahat et gecmezse ara demisti dediklerini yalinca aksama dogru gecmisti 1 saattir yine basladi .Kalsiyum magnezyum takviyesini aylardır kullanıyorum. Kasilma- kanama- sancı şikayetleriyle gittiğimde hep doktorum düşük riski var dedi ve hastanede yatisim yapıldı tedavi uygulandı. Kaç kez hastanede yattığımı ben unuttum. Ama bu kasilma bebegin tas gibi olmasi agri falan bilemiyorum cok baska sanki .Biraz daha gecmezse zaten doktorumu arayacağım 2 saattir ayakları kaldırdım yatıyorum.
                        Mervesnck benim kasılmalarım olduğunda hep rahim içinde kanama alanı oluyordu ve o da düşük riski anlamına geliyordu öyle olunca doktorum hastanede yatisimi yapip tedavi uyguluyordu. Ihmal etme bence
                        Kızlar hepinize teşekkür ederim cevaplarınız için sanırım yorgunluktan oluyor yarın doktora sorucam mutlaka👍🏻 Ama rahimde altta sancıda olmaya başladı batma gibi çok sık değil sma arada bol su içiyorum yatıyorum 🤷🏻‍♀️