Deletedmom00710 Benim eşimin bekarlıktan vardı çalıştığı şirket üzerinden.Evlenince beni de dahil etti.Biz Allianz sigortalıyız.En az 6 ay hamile kalmama şartı vardı.Zaten hemen düşünmediğimiz için bize uyuyordu.Bebeğimiz doğduktan sonra onu da kapsam altına aldırdık.Ailecek sigortalıyız yani.
Hamilelik boyunca tüm doktor kontrollerimde sadece 15 lira sgk payı ödedik.Tahliller,testler için de para ödemedik.Detaylı ultrason için Alsancak’ta ünlü bir perinatoloğa gittik.Muayene ücreti 600 liraydı,biz hepsini ödedik o an.verdikleri fatura ile sigorta şirketine başvurduk,480 lirasını geri ödediler bize. 120 lira ödemiş olduk.
6 bin liraya kadar da doğumu karşılıyor.Doğum zamanı da hiçbir ücret ödemedik.
Ama bizimki full paket,anlaşmalı kurumlarda %100,anlaşmasız kurumlarda %80 karşılıyor.Yıllık ayakta tedavi 8000 limite kadar,yatarak tedavi ise sınırsız ücretsiz.Mesela doğumdan sonra Medicalpark’ta laparoskopi ameliyatı oldum,4bin liralık faturayı yine sigorta karşıladı.
Bebeğimizin de her şeyini karşılıyor.Özel aşıları da dahil.
Burda önemli olan poliçenizin içeriği.Bu konuda en sağlıklı bilgiyi şirketler verir diye düşünüyorum.