Kelebekanne ben varım canım pappa değerim Benimde 0,27 çıkmıştı oysak ense kalınlığımız iyiydi ve ikili taramaya hiç endişesiz gitmiştim.Doktorum sonuç böyle ama ben senden 16.haftada direk dörtlüye bakıcam ona göre nifty yada amniyosentez bakarız Dedi...Şimdi yeni trend yanlış ense kalınlığı ölçümü eğer ense kalınlığı deseler ben korkmayacaktım kanla ilgili bir değer olunca ben çok endişelendim tabi..sonra benim dörtlü taramam yapıldı 16.haftada ve o çok daha berbat çıktı pappa değeri ve riskimde 189/1 çıktı ve Doktorum mutlaka test istedi benden kan yada amniyosentez...Tabiki Allahtan ne gelirse ama olası kötü bir durumu engelleme imkanı da var o yüzden yaptırıp baktırmak gerekiyor bence, ben nifty seçmedim çünkü onda bakılan kromozom sayısı 10 maksimum 12 ama amniyosentezde 46 kromozomun 46 sınada bakılıyor %100 doğruluk oranı var.ve eğer olası bir durumda bebeği almak isteseler amniyosentez yapılmadan nifty ye göre bebek alınamıyor çünkü Türkiye de yasal değil.Düşük oranı var diyorlar ama eskiden ultrasondan bakmadan iğne saplanıp su çekiliyormuş şimdi bu teknolojide ne düşüğü hem düşecekse bile Allah’tandır yiyecek ekmeği yoktur dedim doktoruma ben sizin amniyosentez yapmanızı tercih ediyorum dedim onu yaptırdım.ilk 3 günde ilk 5 kromozomun sonucu sonra 10 günde de geri kalan kromozom sonuçları çıktı ve herşey temiz çıktı şimdi Allah’a şükür bebeğimin sağlıklı olduğundan Emin’im Tabiki Allah’a emanet ama 🙏 bu ikili taramalar istatistik değerler iyi çıkanın da %100 iyi olduğu meçhul ama amniyosentez tam kesin güvenilir bilgi...Kendnizi yıpratmayın ve korkmadan yaptırın amniyosentez ve inşallah kötü birşey çıkmayacaktır