FnurGokcan Biz insan olsak da memeli familyasındanız.Aldığım eğitimlerin birinde,bir emzirme danışmanı demişti ki “siz hiç acaba sütüm gelcek mi/yeterli mi diyen bir goril,koyun,kedi,köpek gördünüz duydunuz mu?”
Tamam çok küçük bir kesim kadınlarda,doğuştan süt bezleri az kanalları küçük yapısal bozukluklar sebebiyle süt üretimi az veya hiç olmayabiliyor.Lakin bunun yaklaşık %1 olduğu görülmüş.
1-2 damla kolostrum geldiyse emzirmeye devam edin.
40günlük lohusalık dönemi, hamilelikten sonraki 4. trimestırın ilk ayıdır.Yeni doğum yapmış kadının anneliğe,emzirmeye,bebekli anlara,bebek bakımına,kendini toparlamaya iyileşmeye başladığı dönemdir. Aynı zamanda bebek içinde, kordondan beslenmenin kesildiği, artık midesinde açlığı hissettiği,5 duyu organının çalışmaya başladığı,yeni geldiği bu Dünya dediğimi mekanın neresi olduğunu anlamaya çalıştığı,korktuğu,giydiği 5li setin zıbınının bile ne olduğunu bilmediği bir dönemdir.
Bebek sadece anneyi ve memeyi bilir.Kokudan tanır.En doğal refleksi emmektir. 36-37. Haftadan sonra bu refleks dış Dünya’ya adapte olacak şekilde kuvvetlenir.
Acıkınca,susayınca,etrafta çok ses olup rahatsız olduğunda,yumuşak ve sıcak bulduğu için,güneş doğdu diye,gece ay çıktı diye,sırf canı öyle istedi diye; yeni doğan bebekler memeyi emerler.
Oğlum 10 aylık, 11. dişi çıkartıyor küçük azıları geliyor.Bildiğim en iyi ağrı kesici emzirmek oldu.Ben emzirme konusunda çok hassasım çok acılar yaşadığım için.O yüzden uzattıysam affola,ha kendim ha bir başka yeni anne.Öyle görüyorum.
Allah sağlık sıhhat versin tekrardan ♥️