minikkurabiyem2019 OzgeSrc süt kefir ceviz kasar peyniri ve muz hergun tuketmeye calısıyorum canım ama yesil mercimek hiç yemedim hayatımda normla kırmızı mercimek corbası yapıp içiyordum ama yesilde deneyim bakalım
OzgeSrc minikkurabiyem2019 Bence dene yesil mercimek demie b12 acisindan cok zengin bi yiyecek . Gazide ögretim üyesi bi doktorum vardi o bile hep soylerdi bol bol yesil mercimek tuket diye. Bende sevmiyorum ama arada corbasini yapip iciyorum
Denizyadaaras Anneadayi34 bizim 33+2 de 2.200 gram 44 cm di. Ben muz, kaşar peynir, süt, beyaz peynir, ceviz ve incir ve seftali cok tukettim 1 ayda 1 kilo almis. Bide taze findik
Zeyy_nepp Denizyadaaras benim bebektr de gerilik gördü bunların hepsini de deniyorum umarım kilo alır
Zeyy_nepp Anneadayi34 ben de aynı durumdayım canım prrşembe günü gittim 35 haftalığım ama bebeğin karın çevresinde gerilik var dedi 31 haftalık bebeğin boyutunda dedi çok moralim bozuldu haftaya kadar kilo almazsa bebeği alacak malesef bana ekstra ilaç falan da yazmadı ama doppler ne bari bende uyguluym canım?
Anneadayi34 Zeyy_nepp Detaylı olarak bakılıyor canım bebeğe giden kan damarlarında herhangi bir problem var mı diye ben yarın yaptıracağım eğer problem olursa sezaryanla alacağını söyledi :(
Berfinberf Anneadayi34 canım bende 31. Haftalığım normalde bebeğim 1 hafta geride. Minyon bir bebeğin olacak dedi doktor. İyi beslenmeme rağmen🙄 ama Allah'a şükür sağlıklı. Sağlıklı olsunlar da kilo hallolur Allah'ın izniyle.
Nazlisezgin Anneadayi34 kuzenimin 35 de 2 kiloydu bebeği doktor sadece geriden geliyor dedi sonraki haftalalardada minyon Bi bebek olucal demiş hiçbi test yapılmadı🤷♀️
OzgeSrc minikkurabiyem2019 haslayip blenderdan geciriyorum yağda unu kavurup mercimegi ekliyorim icerkende ustune yagda kizdırdigim baharatli sosu dokuyorum burda bi yrmek tarifi vermedigim kalmisti 😀😀
Busraoz Anneadayi34 Evet damarlarda çentik (tıkanıklık) varsa bebek iyi beslenemiyor ve bu genelde 20-24. Haftalarda detaylıda belli oluyor. Kan sulandırıcı kullanıyorsun ben de çift çentik var o yüzden coraspin kullanıyorum. Genelde 30’lu haftalarda gelişimleri yavaşlıyor inşallah minyon bebektir canım🙏🏻 Ve en kısa zamanda kilo almaya başlarsın arkadaşların dediği gibi muz kaşar peynir vs yiyebilirsin ek olarak günde bir tane de soda iç. İnşallah zamanında gelir bebişler
OzgeSrc minikkurabiyem2019 Aynen canim hrrsey onlar icin😀 Insallah haftasini yakalar skma canini Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin 😘
Konul_Nilay OzgeSrc bende nerdeyese öle besleniyom.inşallah benimde bebiş ireliye gelir.kilosu azdı 1 hafta önce gitdiyimde
OzgeSrc Konul_Nilay bende burdaki arkadaslarin tavsiyeleriyle beslenmeyebyuklendim. Telafi ettim yani hemen sukur haftasini yakaladi umarim sizinde oyle olur
Anneadayi34 Busraoz daha önce doppler yaptırdım herhangi bir sıkıntı yoktu sadece kan ilacı ve devit damla kullanıyorum. Bugün 4te tekrar dopplere gireceğim inşallah minyon bir bebektir. Bende 2700 gram doğmuşum ama bilemiyorum
Merve43 Anneadayi34 canm bebeğinin suyu nasıl? Damarlarda çentik olunca veya plasentadan kaynaklanınca bebegin suyu da azalıyor. Bi ciddi bi durum. Anneden bebege giden kordona, bebegin organlarına giden damara ve beynine giden damara doppler ile bakildiginda kan akımları normalse bu gerilik muhtemel bebek kaynaklıdır. Ama sana tavsiyem bebeğin için akciğer geliştirici iğne iste doğum öncesi