Humakusu ben geçen sene ilk doğumumu epiduralle yaptım. o kadar memnunum ki şuan tekrar 39 haftalik gebeyim yine epiduralle dogum yapmak istiyorum. benim kizim haftasini doldurmuş olmasina ragmen hic bi dogum belirtisi yoktu yatışım yapildi 17 agustosta gecen sene fitille sanci verildi sonra tekrar cikarildi kendi sancilarim başladı. 18 agustos günü sabah suni sanci verildi acilmam 4 cm olana kadar sanci çektim ondan sonra epidural yapildi. ama ebem yapmami istemedi dedii dunden beri burda cekiyosun sancılarının kesilme ihtimali var beni dinlersen boyle devam edelim dedi bende kabul etmedim çünkü dayanamiyordum sezeryandan da korkuyordum. meryem ana otunu suya koydu annem epiduralden sonra.. sancilarin %70ini hissetmiyorsun zaten %30 ikinma payi var ama o da bisey değil. ben bi rahatladim igneden sonra var ya bi yarim saat uyumuşum. ebe geldi uyamdirdi nst ye baglamak için bi baktik ki sanci yok ben korktum tabi. gel acikliga bakalim dedi ama ben biraz yürüyüp baktirmak istedim. yarim saatte yurudukten sonra bi baktik ki acilma 8 cm olmuş bir saat icinde. tabi ben meryem ana otuna çok inaniyorum.. 15 dakika sonra da doğurmuştum zaten🤭⚘