Mucizem_1 Deletedmom0071 dini isimler koymak zorunda değiliz ama manası güzel isimler koymaliyiz.peygamber efendimiz(sav)bu şekilde tavsiye etmiştir.zaten insanlarin bazıları şey zannediyor Kur anda geçsin de ne olursa olsun.hic bakmıyorlar manasına.mesela aleyna.kuranda geciyor ama hic manası yok .de da eki sadece....
Deletedmom0071 Mucizem_1 evet ben de aynı şeyi söylüyorum zannediyolar ki Kuranda geçince sevap dini isim oldu halbuki anlamı yok. Anlamı güzel olan Türkçe isim koysa daha sevap kazanacak haberi yok. Haber veriyosun cahil muamelesi yiyosun...
yagmurkiz Ays_3637 ayşin Yağmur Hayat Gülcihan Gökçe Gülce Ülkü Eylül Nisa Birce Duygu Firuze Defne Nil
Ates007 Deletedmom293 eşimin ve benim de hoşuma gidiyor ama ileride iz ismi sıkıntı yaratır diye koymaktan vazgeçtik☹️
Deletedmom293 Ates007 evett.. bizde seslenme çalışmaları yaptık ama yok olmuyor😃 deren e karar verdik 🌺
yagmurkiz Semrabor dini isim vermek gerekiyor diye bir şey yok anlamı güzel bir isim vermek diye bir şey var. Malesef herkes gibi sanırım sizde arapça olan her kelimeyi dini isim olarak düşünüyorsunuz. Türkçe almanca italyanca bile olması dert değil sonuçta müslümanlar sadece arap değil o yüzden anlamı düzgün olması kafi.
Semrabor yagmurkiz dinimiz bize çocuklarımıza güzel ahiretlik isimler vermemizi buyurduğu için bunlara dini diyoruz sadece arapça olarak koymadık anlamını bilerek koymayı düşünüyoruz cahilce sadece beğendik diye koymuyoruz kuranda geçen arapça isim olur diyede değil arapça olan her isimin çocuklara verilmeyeceğininde bilincede olan bir aileyiz bence kendi bilgilerinizi kendinize saklayın bizim bildiklerimiz sizi aşar diye düşünüyorum bu cevabınıza göre
ZeynepveSeyit Zeynep Ece koyacağız inşallah hem dini hem Türk ismi olsun istedik aynı şekilde oğlumda Seyit Alp koymuştuk💕
Didi6 Hazaldalilar Miray'ın gerçek anlamı o değil canım... http://bebegimeisim.blogspot.com/2018/02/miray-isminin-gercek-anlam-ne-erkek.html?m=1
Hazaldalilar Didi6 teşekkürler ama halısında avize de hastane çıkışında her bir yerde Miray yazıyor ilk kez duydum erkek ismi olduğunu artık değiştirmemiz imkansız🤔
Sophie Ays_3637 Elvin, Nida, Elif, Neva, İlkim, Neşem, Zeynep. İçlerinden en çok Elvin ve Elif isimlerini beğeniyorum. Elif kızımın adı Elvin ise cennet çiçeği demekmiş 🌼💜
yagmurkiz Semrabor kendi bilginin benimkini aşacağını düşünecek kadar büyük kibrinle mutluluklar 😂 ben fikrimi dile getirdim ha keza tek ben değil başkalaroda benim gibi anlamış belki sizin kurduğunuz cünle fikrinizi ifade edecek şekilde değil yanlış bir şejilde kurulmuştır sadece. Ben böyle demek istedim demeniz yeterliyken karşınızdakini ezme çabanız komik olduğu kadar dinen hoş değil. Pskolojik boyutu da var da neyse.
Mlkemrecre Ays_3637 benimde prensesim olucak farklı bi isim olsun istedik gönlüm hep Zeynep'ten yanaydı ancak eşimde benimde çevremizde zeynep çok var..isimlere bakarken Ecre çıktı karşımıza eşimin çok hoşuna gitti anlamına baktık kuranda bi çok sürede geçiyor ödül mükafat anlamını taşıyor isim olarak konulması uygun görülmüş😍