ezel90 Inr 1.2 aptt 30 (referans 28-36) pt zamanı 13.4 (referans 11-13) mthfr1298 heterozigot oksapar 04 kullanıyorum ve coraspin kullanıyorum sonuçlarım bu şekilde çıktı nasıl sizce sonuçlar 11 haftalık hamileyim
Bho Canım bendede mthr1298 heterizigot var doktorum ege Üniversitesi hematolojiye yönlendirdi ilk başta 4+4 8lik iki iğne vuruluyodum Ege de incelediler 0,6lık verdiler bana bir de hematoloji bölümüne sormanı tavsiye ederim
ezel90 Bho neden yükselttiler canım dozunu hangi testi yaptılarda böyle birşeye karar verdiler sabah akşam 06lık mı oluyosun şuanda
Bho ezel90 yoo kuzum düşürdüler sadece akşam 0,6 lık vuruluyorum , bir açıklama yapılmadı asistlan doktor vardı gidip hocasına sordu hocanın ne dediğini duyamadım 😊
Mesa33 ezel90 anladım canım benim MTHFR-C677T homozigot. 0,4 lük kullanıyorum + coraspin. Bu testin tam adı ne biliyor musun
neanladinyurdagul Yani dozun yetiyomu yetmiyomu diye bakılan test bı sanırım bende kullanıyorum iğne anti x heparin bakılıyor . 25 in altında çıkmamalı 50 nin üstünde olmamalı diye biliyorum . doz değişiyor yoksa
ezel90 neanladinyurdagul evet anti xa testide var onuda yaptıracağm her önlemi almak istiyorum bu defa nerede yaptrıyorsun anti x testini canm
neanladinyurdagul Ben ankaradayım özel düzen lab . Var orda yaptırmıştım hamileliğimin 7. Ayında çok kilo almamaya çalış kilodan yetersz geliyor demişti doktorum dozun belirlendiyse başta o idare ediyor asprinle birlikte sonra kilo artışın olrsa o testi yaptırıyorsun
ezel90 neanladinyurdagul şuan 60 kiloyum canım 3 kilo verdim hamileliğimin basından beri o xa testini yaptırıcam mutlaka bende
ezel90 Mesa33 ben kağıda yazıp götürdüm doktora canım aptt ınr pt veya anti xa yazdım verdim doktora oda apttlere bakmıs anti xa bakmamıs. Doz testi olarak geçiyor dozumuz yetiyomu acaba diye bakılıyo ben üniversite hastanesinde yaptırdım ama özellerde yapıyo
Mesa33 ezel90 xa her ilde olmuyormuş canım biraz daha detaylı bir şey galiba. En azından şanlıurfada yokmuş. Bana hematoloji doktoru doz takibine gerek yok dedi. MTHFR-C677T çok önemli değil dedi. Senin genin de çok önemli değil gibi ama takiptesin kafam karıştı
ezel90 Mesa33 evet canım bnm genimde önemli değil pek ben tiroid baktırcaktım yanında bu apttlerede baktırayım dedim doktorum falan istemedi benden yani
Deletedmom029 Ilacın dozu yetiyor herhangi bir problem yok o hafif yükseklik ilac kullandığın için kanın şuan pıhtılaşması iyi yani. Düşük çıksaydı ilaç yetmiyor olurdu.
Mesa33 ezel90 canım bir şey daha soracağım. Aptt testini iğneden 4 saat sonra mı yaptırdın. Saatini önemli mi aç tok olmak etkiler mi
ezel90 Mesa33 aç yaptırdım ama farketmiyor canım iğneden sonra olmasıda gerekmiyor anti xa iğneden 4 saat sonra yapılıyor ama apttler için farketmiyor istediğin zaman yaptırabilirsin