Ozge3747 Nihalerdem Hocam bebeğim tüp bebek serkaljlıyım erken doğum riskim var bu sene ikinci dönem hep raporluydum zaten. 37 ye kadar çalışamam sanırım. Bir de sınıf öğretmeniyim, bana sınıf verecekler. Tam çocuklar alışacak yarıda kalacak, onlara da yazık.
Nihalerdem Nilya ben aldım seminere gidecekseniz o raporu isterler o rapor yoksa doğum iznine çıkarırlar
Arymy Biz maaş almaya devam ettiğimizden yüklü olan parayı almıyoruz o yüklü olan parayı özel sektörde çalışanlara doğum iznindeyken kendi kurumları maaş ödemesi yapmadığından hesaplıyıp sgk veriyo o dönem maaşın bi kısmını bize 300-400 bişey galiba
Nagihann23 Kadrolu sözleşmeli farketmiyor biz 4 aylık izin süresince maaş aldığımız için yüklü miktarda para almıyoruz. O özel kurum öğretmenleri için geçerli.
Nagihann23 Ipekyucekan hocam hiç belli olmuyor baktınız hemen ararlar inşaAllah 🤲🏻 Benim okul açılmasına yetişmişti
Ssee1657 Filizak 32. Hafta 4 aylık izin başlamak zorunda değil diye biliyorum istediğin haftada çıkabilirsin demişti müdürüm bana
Neheaaei Ssee1657 aynen öyleymiş 32den sonra istediğiniz hafta ayrılabilirsiniz kalan haftalar doğum sonrasına ekleniyor
Sagliklagel Neslisim20 peki izni nasil ayarkadiniz.dogum izni dikekcesini tatikde mi verdinuz yiksa 1 eylukde mi vereceksinuz.benim de 1. Doneme yetmiyir ve raporum az kaldi
Neslisim20 Sagliklagel Meb gerek yok dese de 32.haftada çalışabilir raporu aldım doktor vermek zorundayız dedi yoksa çalışamaz raporu veremeyiz Hamile olduğun sistemden anlaşılmaz dedi. Tabi tatilde olduğumuz için 32 ile 37. Hafta arasındaki 5 haftayı doğum sonrasına aktaramayacağım. Nasip artık dedim. 37. Haftam da eylülün ilk haftasına denk geliyor 🤷♀️
Neheaaei nilaylaylaylay ahh keşke öyle olsa ama yanlış hatırlamıyorsam ücretsiz izni başlattığımı zaman kesemiyoruz.. benim de ocak sonu olacak doğum kısmetse ve ben 32.haftamda ayrılmak istediğim için 2.dönem mart sonuna doğru iznim bitecek.. ücretsiz izne ayrılmak istiyorum ama araya yaz tatili girecek keşke dilekçeyle kesip eylülde yeniden başlatabilsek...
Mudurehanim Neheaaei ücretsiz izinden istediğiniz zaman geri dönüp sonradan tekrar ayrılma yapabiliyorsunuz diye biliyorum yani seminer döneminde göreve baslayıp okul acılmadan önce tekrar dilekçe verip ücretsiz izne ayrılabilirsiniz
Neheaaei Ozge3747 herhangi bir sıkıntınız yoksa 37. haftaya kadar çalışabilirsiniz hocam 32de doktordan çalışabilir raporu alıyorsunuz.. 37 itibarıyla mecburi ayrılık..
Aby34 Neheaaei ben de 32. Haftada çalışabilir taporu alacağım sonra 3 hafta çalışıp 35. Haftada çalışamaz raporu alacağım doktoruma döyledim 37.ci haftaya kadar çalışmak zorunda değilsin sıkıntıların olabilir demişti 37. E kadar çalışırsam 15 gün sonestr tatilini de boşuna çalışmış olacağım çünkü atile denk geliyor 35. Te bırakabilirim değil mi?
Ozge3747 Neheaaei Hocam bebeğim tüp bebek serkaljlıyım erken doğum riskim var bu sene ikinci dönem hep raporluydum zaten. 37 ye kadar çalışamam sanırım. Bir de sınıf öğretmeniyim, bana sınıf verecekler, tam çocuklar alışacak yarıda kalacak, onlara da yazık.
Neheaaei Filizak hocam 37ye kadar çalışabilirsiniz bir sıkıntınız yoksa.. 32de izne çıkmak mecburi değil.. 32den sonra istediğiniz hafta çıkabilirsiniz ama eğer dönem sonuna kadar yetsin istiyorsanız 37ye kadar dayanıp ayrılabilirsiniz
Canoss Benim doğum iznim Mayıs’ta bitiyordu seminere kadar ücretsiz izin aldım seminerde başladım tekrar sorun olmadı.
Sagliklagel Neslisim20 mesela hocam benim 32. Haftam seminerin ikinci haftasina denk geliyor ben eylül 2den 14une kadar rapor alıp sonra izne ayrilabikir miyim? Bu arada 2. Donem boyunca heyet raporluydum riskli gebeyim ve kendi raporumdan da 10 gunluk kaldi
Cennet_30 Neslisim20 gidip milli eğitimle konuşabilirsiniz bende Eylül 17 Doğum yapacağım yaz tatiline denk gelen kısmı sonrasına aktarırız sıkıntı yapmayın dedi Doğum Ağustos gibi olsaydı bu imkanımız olmazmış
Neslisim20 Nilya meb istemedi hocam da tatilde olduğun için zaten 5haftayi sonraya aktaramazsın dediler ama doktor yine de verdi. Sisteme biz aktaralım ne olur olmaz dedi. Yalnız şöyle de bir durum var okuldaki idareciler tatilde olduğumuz için rapor olarak işlemediler sadece bilgi için dosyaya koydular. Benim de kafam karıştı
HandeYavuz Nilya kadrolu sınıf öğretmeni arkadaşlar ilksandan da çocuk yardımı alabiliyorlar hocam ☺️
HandeYavuz abcd1234 sınıf öğretmenleri ilksana mecburi üyedir hocam. Çocuk yardımı almak istiyorum diye doğum belgenizle başvurursanız 300 tl gibi bi miktar yanlış bilmiyorsam alabilirsiniz.
Ozge3747 Nilya Sanırım biz dahil değiliz hocam. Biz doğum izninde maaşımızı aldığımız için bize para verilmiyor, özelde çalışanlar almadıkları maaşı toplu alıyorlar sonradan doğum parası diye biliyorum ben ama yine de tam emin değilim.