Merhaba arkadaşlar
06.08.2019 tarihinde normal doğum yaparak oğlum atlası dünyaya getirdim . Yaşadıklarımı sizinle paylaşmak istiyorum . 04.08.2019 ve 05.08.2019 tarihlerinde adet sancısından biraz daha fazla ağrılarım olmaya başladı . Özellikle geceleri daha şiddetli oluyor uykumdan uyandıracak derecede rahatsız ediyordu . 05.08.2019 da doktora gittim ve sancılarım olduğunu söyledim NTS ye bağladıklarında sancım çıkmıyordu doktorum gel bir de alttan bakalım dedi ve haklısın sen iyi sancı çekmişsin 3 cm açıklığın var iki üç güne doğurursun bundan sonra iki günde bir görüşeceğiz dedi eşimle eve döndük aynı gün gece yine uykumdan uyandıran bir sancı geldi bu sefer daha şiddetliydi ve belimden giriyordu kimseye haber vermeden gece 5 de doktora gittik eşimle . Nts ye bağlandım yine ve sancı çıkmadı en son o ağrıyla sizin makineleriniz bozuk diye bağırdığımı hatırlıyorum hemşireye . Ebe geldi alttan muayene yaptı açılmam 4,5 5 cm e yakındı sen sabah 11 e kadar doğurursun dedi . Odama geçtik ve sancıları orda karşılamaya başladım eşimle . Aileden kimseye haber vermedik çünkü sancı çekerken kimse beni görüp üzülsün istemedim onları eşim saat 9 gibi aradı . Sancılar git gide sıklaşmaya başladı ebe beni duşa soktu bir ebe belime ve karnıma sıcak su tutarken diğer ebe masaj yaptı o sancıları o kadar hafifletti ki anlatamam sancılarım sıklaştığında sürekli duştaydım size tavsiyem öyle bir imkanınız olursa mutlaka sıcak duşa girin ayrıca açılmaya da çok yardımcı 3 saat içinde 10 cm e ulaştı açılmam . En son dayanamayacak duruma geldim ve sancılar dakika da bire düştü beni doğumhaneye götürdüler o an ailem gelmiş ama sedyede giderken hiçbirini görmedim nereye girdim nerden geçtim hatırlamıyorum doğumhanede beni doktorum 2 ebe 2 3 hemşire ve çocuk doktoru karşıladı en son doktoruma beni sezeryana al dayanamıyorum diye bağırıyordum o da çocuğun kafası aşağıda çok az işimiz kaldı kızım sen başaracaksın diye moral verdi en büyük şansım ebelerim ve doktorum . Normalde çatım dar ve sınırda çocuk da iri olmasına karşın doktorum beni hep normal doğuma yönlendirdi ve çatır çatır da doğurttu ilk ıkınmayı yanlış yaptım bağırarak ıkındım siz siz olun aynı hatayı yapmayın kendinizi yormaktan başka bir işe yaramıyor ikinci ve üçüncü ıkınmada nefesimi tuttum sesimi kestim ve bebeği tüm gücümle ittirdim sonrası içinizden yağ gibi kayıp giden o mucize ❣️ Bebek çıktıktan sonra ki rahatlamayı ve duygu selini anlatamıyorum tarifi yok yaşayan bilir daha sonra dikişlerim atıldı oğlum 3700 kg 53 cm doğdu doktorun kesiğinden hariç çatım dar olduğundan ve kilosu iyi bir bebek olduğundan yırtılma yaptı çıkarken doktorum dikti ve doğumhaneden çıkar çıkmaz ayaklandım eski hayatıma geri döndüm ilk andan beri çocuğuma kendim baktım dikiş ağrısı hiç çekmedim sadece yürürken çok ayrık yürümedim ki patlamasın diye bugün Atlas doğalı 10 gün oldu dün kontrol de dikişlerim tamamen alındı normal doğumdan korkmayın arkadaşlar her şeyin bir zorluğu var ama sonrası öyle bir rahatlık ki anlatamam hepinize hayırlı doğumlar 😍😘