Btl41 1 hafta önce doğum yaptım. Akşam ezanından sonra dişarı çıkılmıyormuş bana saçma geliyor ama sıkıldım evde de kapının önüne dahi çıkamadım
Deletedmom0043 Btl41 canım eskiden çoğu yerin elektriği yoktu özellikle köylerin. Gaz lambası falan vardı. Loğusa kadın korkabikşr diye akşam ezanından sonra da hava karardığı için böyle denmiştir. Çünkü eskiden zifiri karanlık oluyormuş anneler öyle diyor yani elektrik yokmuş köylerinde. Ondan söylenmiştir bu
guler27smsk_ Btl41 ayy Allahım bana da çok denildi çıktım valla tatile bile gittim hiç içini ferah tut Allahım korusun bizleri yavrularımızı ins
Sumeyraerva Btl41 ciktim gezdim dolastim kimseyide dinlemedim kendini kotu seyler olacak diye sartlama dun bayramdi ewe gece 11 de donduk mesela bi gun hastaneye gittigimizde de donuste abime gittik o zaman da orda ggece 12 de donmustuk ve abimin is yerindeydik ewde de degildik yani ewine yakin kafe felan varsa cikip bi kahve ic esinle mesela biseycikler olmaz
Btl41 Suna_Aysal bilmiyorum öyle diyor herkes burda ben korktum bide bir kaç kere gece kötü rüya gördüm hemen ona bagladım
Ozden_altun Batıl inanç olarak görüyorum ben oğlum yoğun bakımda yattı mecbur gittim akşam 10 da emziriyordum sonra çıktık gece acile gittik yeri geldi. Tabii ki herkesin kendi inancı ve düşüncesi ama ben çıktım bişey de olmadı 🤷♀️
RveM İnanmayın böyle şeylere, lohusalık durumuyla ilgili saçma söulentilerle insanları bunaltıolar. Ben doğum yaptığım 3. Günü hava almaya çıktım, daha 25 günlüğüz ama her gün bebeğimle çıkıorum dışarı yürüyüşe alışverişe vs.
Hilall2610 Deletedmom0043 yaaa nasıl emxiriyordunuz dışarıda benimki sürekli emmek istiyor hbiyerede çıkamadık😀
Deletedmom0043 Hilall2610 önlük kullanın dışarı çıkarken boynunuzdan mama önlüğü gibi bağlıyorsunuz bebeği ve memeyi gizliyor 😊
Deletedmom0043 Btl41 yani duya duya bir inanç haline gelmiştir bu çok aldırış etmeyin şimdi geceler de gündüz gibi 😊
SusamNur Etrafınizda böyle diyenler varsa eğer ciktiktan sonra hep bir acabaniz olacak. Lohusa yalnız birakilmaz bu bana mantıklı geliyor evde sikildiysaniz gündüzden çıkın derim sabahları serin oluyor bı yürüyüş yapabilirsiniz bebisi uyuttuktan sonra ya da yakın bir yerde arkadaslarinizla bı çay içmeye çıkın akşam olmadan da eve gelin
Btl41 Sumeyraerva çok haklısın böyle kendimi korkutuyorum böyle boşuna eve kapandım kaç gündür böyle de bunalıma giriyorum