Crescent96 Bende 1 hafta önce 10 tane yedim. Görüyorum çoğu hamilelerde yiyor ☺️ Yani bebeklerimize midyeden bişey olduğunu daha önce hiç duymadım...
MrsG Crescent96 duymazsınız zaten. İçerden tahrip eder civa içeriyor. Sadece hamilelere değil diğer kişilere bile zararlı olabilir. Tabi herkesin kendi tercihi.
Seda41 Fuldenk hadi zararını geç , midye yemek haram. Hamileyken özellikle haramdan kaçınmamız gerek.
MrsG Seda41 neye göre kime göre haram? Mezhebe göre değişiyor bu. Lütfen bilmeden yorum yapmayalım bu dini konularda.
sbhtyndk balıkta sağlıklı hamilelikte tüketmek gerekiyor ama civa orani yuksek olduğu icin onlari bile hamilelikte yenilecek-yenilmeyecek baliklar diye ayırıyorlar. midyeninde civa oranı baya yuksek sicagi soğuğu olmaz bence zararli her zaman zararlıdir.
MrsG CerenAkbulut çiğ değil ki pişiyor o. Kalamar da çiğ yenmez ayrıca kalamar çok faydalı hamilelere. Midye derinlerde kaya üstünde olduğu için civa oluyor derin su balıklarında da olur o yüzden civa içeren balıklar ve midye yenmemesi gerekiyor. Bu yüzden zararlı. Belki görünürde bi zararı olmaz ama içeriden bilmeden tahrip edebilir. Dikkatli olmak lazım.
MrsG Ya ben yorumları gördükçe sinirleniyorum birşey olmaz diyenlere. Bilmeden etmeden birşey olmaz demek ne kadar vicdanınıza sığıyor. Zararlı deniyorsa oturtup bir araştırın ya. Cahil cahil burda yazmayın. İnsanları da yanlış yönlendirmeyin.
MrsG CerenAkbulut ayrıca ters bişey yazmadım size nedir bu uslup bu tavır? Kimse size farklı bir görüş yazmasın istiyorsunuz heralde.
Askkokuluyavrum Fuldenk ben 29 haftalık falandım yedigim de öncesinde hic yemedim evlilik yıl dönümüm diye 10 tane yedim ertesi gün aşırı ödem topladım onun haricinde hic bisey olmadı çok şükür Allah’ın takdiri ama daha yeme