Cnncagman Kızlar idrar yolu enfeksiyonum var. 3 aydan beri her ay düzenli idrar tahlili yaptırıyorum geçmiyor doktorum idrar kültürü istedi benden daha önceden yaptıran varmı?
Zeynepzeze Cnncagman İdrar yolu enfeksiyonun da kültür idrardan bakılır. Normal vücut enfeksiyonlarında kandan bakılır..
Busrabora Cnncagman bende de kültür testi yapıldı ama benımki alttan muayne ile doktorum yaptı, önce bir cubukla bir parça akıntıdan aldı sonra tentirdiyot sıktı vajinadan içeriye ve temizledi, idrarrdan yapılıyor denmiş ama benımki böyleydi
Seda5892 Cnncagman ben defalarca yaptırdım canım idrar veriyorsun sadece idrar verdiğin kutunun kapak rengi farklı oluyor ve ambalajdan çıkarıp veriyorlar kutuyu. Sonuç 3 gün de çıkıyor yazıyor ama bizim burda ertesi güne çıkmış oluyor. Üreme oldu ya da üreme olmadı yazıyor sonuçta da.
Ayse1010 Cnncagman Çok pardon Ya ben o gün enzimler içinde kan vermiştim kafam karıştı idrardan bakılıyo çarşamba verdim Cuma çıktı sonuçlar özelde laboratuvar da yaptırıp sonuçları doktoruma götürdüm özelde sadece kültür için 60 lira vermiştik galiba
Cnncagman Zeynepzeze internetten biraz araştırdım 3 tane falan idrar kutusu veriyorlarmış 24 saat içinde idrarını onlara yapıyormuş sun siz yaptırdınız mı acaba
Zeynepzeze Cnncagman Benim mesane rahatsızlığım var sürekli yapılan bir şey.. Normal idrar tahlili yaptırdığın için doktor yeniden istememişse sadece kültür verirsin oda tek bir kapla oluyor. Ve 24 gibi bir süresi yok
Efecik Busrabora onu banada iki gün önce kontrolde yaptı daha önce enfeksiyon geçirdim hamilelikte şimdi akıntıdan örnek aldı sonuç bekliyorum doğum normal olcak bebeğe geçebilecek enfeksiyon varmı diyeymis
Asudamci Ben yeni yaptırdım 3 kutu verılıyor ıkı tanesınde su gıbı bırsey var onları beze döküp kendını siliyorsun 3. Kutuyada idrar yapıp verıyorsun sonra sonuç çıkıyor 3 güne
kadernurr Cnncagman bende yaptırdım idrardan bakılıyor idrarla kan ne alaka hemen çıkmadı 5 gün içinde falan çıkmıştı sonuclari
Efecik Cnncagman evet bende de enfeksiyon vardı ve ben hamilelikte ateşli geçirdim ilaç kullandım 15 gün sonra idrar kültür istedi doktorum tek bir kap ile veriyorsun kan değil idrarından bakıyorlar
Simos44 Cnncagman ah o doktorlar... ilk başta istemesi lazımdı çok bile beklemiş. Kültür bakterinin cinsini ve ne kadar çoğaldığını gösterir canım. İdrarda çıkmasıyla ne kadar ilerlemiş olduğu ve tam ne bakteri olduğu bilinmez. Kültürde ne olduğu tam çıkar belli bir miktar üreme üstüne tam etki edecek antibiyotik verilir. En kısa sürede geçmesi ve tekrarlamaması için kültür en güzel yol. Hatta açıkça diyorum kültür yapmadan idrarda enfeksiyon var diye antibiyotik veren doktora güvenmeyin hatta kendiniz kültür yapar mısını diyin. Gebelikte geniş spektrumlu antibiyotik kullanmamak için en güzel yol bu
Semiha57 Cnncagman Canım vajinanı herzaman kuru tutmaya çalış ve pamuklu ütülenmiş iç çamaşırları giy bakteriler üremesin
Mutlu_anneee35 Cnncagman idrar veriyorsun gene ama geç çıkıyor bakteri üremiş mı ona bakılıyor bende aynı durumdaydım verdikleri ilaca direncim olduğu için geçirmemişti idrar kültüründen sonra geçti çünkü idrar yolu enfeksiyonu erken doğumu tetikliyormus ihmal etme canım