**Selam kızlar belki biraz uzun olur şimdiden kusura bakmayın ama benim gibi devlet hastanesinde doğum yapmaktan korkanlar, çekinen ve endişeleri olan varsa onları hemen araştırmaya sevk edecek güzel bir konuya değineceğim✌🏻💕
İlk gebeliğim olduğu için tecrübesizim bu yüzden kendimi emin ellere emanet etmek istedim ama her iki kuruma da şans vererek hem devlete hem özele muayenelere gidiyorum. Muayenelerdeki fark devlet hastanesinde muayene süresi 10 dakikada bir olunca ve elden randevu alanlar da eklenince listeye içeride kalma süreniz 5 dakikayı geçmiyor maalesef bu yüzden soracaklarımız konuşacaklarımız kalıyor kursağımızda 🤷🏻♀️ Biz acaba bebek şöyle mi acaba böyle mi diye içimizi yerken, doktorlarda gün içerisinde 90 kadar hastaya bakmaktan bize o ilgiyi gösteremiyorlar haliyle. Güven sorunu yaşıyoruz çokca😣 Belki de çoğumuz bu yüzden devlet hastanesinde doğum yapmayı reddediyoruz, bende bunlardan bir tanesiyim.
Özeldeki muayenelerim yarım saat sürüyor neredeyse her parmağıyla ayrı ayrı ilgileniyor doktorum bir o kadar da benimle muhabbet ediyor zaten muayene kalitesine diyecek yok👍🏻
Velhasıl hepimiz kulaktan duyma şeylerle geldik bugüne kadar. Yok devlette doğum zulüm, ebe şöyle suratsızdı, hemşire böyle canımı yaktı, doktor girmedi doğumuma beni başka doktora bıraktı gitti, karnıma öyle bir bastırdılar ki kaburgalarım kırılacak sandım, doktoe beklemedi kesti vs vs daha neler neler..
😣😣 Elbette hiçbiri hoş şeyler değil sırf bunları duyduğumuz için korkuyoruz devlet hastanesinde doğum yapmaktan🙄
Bir gün muayene öncesi gebe izlemin kapısında hamilelik okulu afişini gördüm böylelikle bende katılayım dedim ne zarar gelir ki hem vakit geçmiş olur🤷🏻♀️ Gün geldi işte normal bir sınıf bekliyorum oturucaz bi ebe gelicek dosyadan emzirmeyi doğuracağımızı vs okuyup anlatıp gidecek diye zannediyorum🤪 Gittim ki baya yoga matları yerlerde bir sürü plates topu, maket bebekler, yastıklar, bilgilendirici afişler tatlış mı tatlış bir ortam Allahım dedim bu nee🤣🤣 Sonra bir ebe geldi ki o odadan daha tatlı🤣 Tanıştık ettik benim size anlattıklarımın hepsini anlattı 👍🏻 Konuşurken de toplarımızın üstünde zıplıyorduk bu arada 😅 Meyve tabaklarımız geldi atıştırdık, su getirdiler su içtik. Müzik açtı dans ettik, egzersizleri vs yaptık şahane ve güven dolu bir ortama misafir oldum anlayacağınız 10 kişiydik toplamda 💕💕
Bu kutsal süreci en yakından takip eden, doğum anında size en çok faydası olanın ebe olduğunu gördüm. Doktor hasta ilişkisinden çok, yakın arkadaş ilişkisi kurmamız lazım ebeyle🤗 Doğumhaneyi gezdik aynı anda beş kişiyi dikmiyorlardı, herkesin ayrı odası vardı. Hatta doğumhanelere plates topları duş vs bile koymuşlardı açılmayı artırmak için. Herkesin odası ayrı, tıpkı bir özel hastane konforunun olduğunu gördüm. Servisi gezdik kaldığı odayı süsleyen anneler vardı 😍 Temizliğine de çok dikkat ettim ayrıca mis gibiydi her yer. Refakatçiler içinde uygun bir ortam var. Yiyecek içecek hizmeti güzeldi👍🏻 Düşündüm bir an her şey normal olacaksa, bu sancıyı çekecek olan bensem, bilinçli bir anneysem, aynı konforu bana burada da sağlıyorlarsa bir bebeğin çıkışına yön vermek için neden 3 bin 500 lira vereyim diye?🤔 Hiçbir şeyin artık ucuz olmadığı alacağımız nefese dahi neredeyse para verdiğimiz bu hayatta 3.500 lira şimdi elimde olsa bebeğimin odasını yaparım, ki hala alınacak çok fazla eksiğimiz var ki sormayın.. Doğuma vereceğim parayla neden bebeğimin bir ihtiyacını daha karşılamıyorum diye düşündüm🤷🏻♀️ Orta seviyede gelir durumumuz, düğün borcumuz yeni bittiği için bu sürece birikim yapamadan daldık nasibimiz böyleymiş biraz sıkıntılı oldu ama 7.ayıma girmemle her şey güzelleşmeye başladı😅 Rızkıyla doğuyor miniklerimiz, Rabbim her şekilde bir yerden kapısını açıyor ben buradayım diye hissettiriyor💕
Artık düşüncelerim değişti ve bütün korkumu ön yargılarımı bir kenara bıraktım.. Son haftama kadar her iki doktoruma da muayene olmaya ve gebe okuluna gitmeye devam edicem. Eğer şu anda olduğu gibi normal doğum süreciyle ilerlersek ben devlet hastanesinde çatır çatır doğururum diyorum arkadaşşş 🤣🤣✌🏻 Bu haftadan itibaren benimle aynı durumda olanlar en yakınındaki bir eğitim ve araştırma hastanesine gidip gebelik okuluna başvursunlar veee doğumhaneleri gezsinler kendimizi bir motive edelim silkelenelim 💕🤗
Varsa böyle hikayesi olan dinlemek isterim, devlet hastanesinde doğum yapmış arkadaşlarımızın da yaşadıklarını nasıl bir süreç geçirdiklerini merak ediyorum yazarsanız sevinirim 🙏🏻❤️
Umarım bir kişiye de olsa faydam dokunur.. Hepinize bu güzel süreç için kolaylık diliyorum arkadaşlar👣 Rabbim yar ve yardımcımız olsun, bebişlerimizi sağlıcakla huzurla mutlulukla kucaklarımıza alabilmeyi nasip etsin inşallah 🌸 Şafak/88
Not: Kocaeli/İzmit'te oturuyorum.
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alikahya Yerleşkesi'ne Pınar Çakır hanıma ve Mehmet Bekir Tuğrul Bey'e gidiyorum. Ebemin ismi Meryem🌸
Özelde Konak Hastanesi'ne Firdevs Baran Şekerci hanıma gidiyorum🌸**