Flowwwer Doğum öncesi doğum sonrası emzirme ödeneği ,sosyal yardımlaşma derneğinin ödenekleri için bilgi almak isteyen yardımcı olurum :)
Esra2019 Flowwwer ben isterim. Kaçıncı hafta rapor alınıyor nereye müracat ediliyor işleyiş nasıl doğum ücreti vs ne kadar ne zaman alınıyor ?
El_mu Flowwwer Sgk lı olmayanda 300-400 dediğiniz parayı yani doğum parasını ve 180 tl lik süt parasını alabiliyor.
Duyguxx Flowwwer Doğum parası nasıl alınıyor bunun için ne yapmam gerek? 32. Haftada çalışamaz raporu almıştım Doğuma 10 gün kaldı. Çalışmıyorum çalışıyo gösteriliyorum.
Hhaazrgn Flowwwer bende 32. Haftada aldım raporu para ne kadar sürede yatıyo rapor bittikten sonra mı bide bi kerede mi yatıyo yoksa parca parca mı
Frrdevss Doğum öncesi ve Doğum sonrası ödeneği dediğiniz 16 haftalık izin değil mi? Bİrde Doğuma mahsus sadece bir ödeme varmış onunla ilgili Bilgi verir misiniz farklı haklarımız varsa tabi bilmediğimiz oda olur :)
Flowwwer Frrdevss doğum öncesi izni 32 haftadan sonra alabilirsiniz çalışır veya çalışamaz şekilde 8 hafta doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası izin hakkınız var.
Flowwwer Frrdevss Sosyal güvenceniz varsa çalışan iseniz emzirme ödeneği veriliyor 180 tl bide aile sosyal politikalar derneği ilk çocukta 300 ikinci 400 üçüncü 600 bir yardım yapıyor doğum yardımı çocuk ikizde yardım parası artıyor.
Flowwwer Esra2019 Esra2019 doktorunuza muayeneye gidip 32 haftada çalışır veya çalışmaz şekilde rapor alabilirsiniz 37 haftaya kadar çalışabilir alabilirsiniz
Frrdevss Flowwwer emzirme ödeneği bir defaya mahsus mu çalışanım şu an ama Doğumdan sonra çıkacağım alabiliyor muyum
Flowwwer Frrdevss alabilirsiniz emzirme ödeneği eşiniz çalışıyorsa onun üzerinden yatar. 20 gün içerisinde ptt den alabilirsiniz .
Flowwwer El_mu sosyal güvencesi olmayan alamaz eşinizin veya sizin sosyal güvencesi olması gerekiyor.
El_mu Flowwwer Hiç alakası bike yok etrafımda çoook alan var hattan gecen yengem ve teyzemde aldı :) eminim
Nghnshn Bu sekiz haftalik rapor parasi haricinde roplu bi dogum parasi aliniyor mu yoksa bu toplu gelen para rapor parasi mi
Flowwwer Nghnshn bu dediklerim yardım amaçlı yapılan ödenekler birde toplu para alıyorsunuz onuda iş yerinizdeki muhasebecinizle görüşmeniz gerekiyor.
Flowwwer Duyguxx doğum öncesindeki son 3 ayda alınan brüt ücretin toplamı üzerinden yapılmakta olup bu toplam üzerinden günlük brüt ücreti hesaplanmaktadır. Yasal olarak izinli olduğunuz için sizi çalışabilir gösteremez iş yeriniz bir yanlışlık var.
Flowwwer Hhaazrgn doğum yaptıktan sonra alıyorsunuz parayı ister parça parça ister toplu size kalmış iş yerinizle görüşebilirsiniz bu durumu.
Yaren55 Flowwwer merhaba ben ikizlere hamileyim çalışıyordum ama ikiz oldu için 30 haftalıkken çalışamaz olarak aldım ve ikizlere 8 hafta dogum öncesi 10 hafta dogum sonrası olarakmış yani öyle Araştırdım toplamda 18 hafta çocuk parası ne kadar bide dogum parası ne kadar alırım 3 çocuk oluyo 1 tek ikinci ikiz
Flowwwer Yaren55 sizin doğum öncesi 10 hafta doğum sonrası 10 hafta izin hakkınız var. Doğum parasını ne kadar alcağınızı iş yerinizle görüşceksiniz. Doğum yardımıda 700 tl ikiz çocukta emzirme ödeneğinde 180 +180 tl her iki bebek için :)
Flowwwer El_mu Doğum yardımını herkese veriyor ama emzirme ödeneğini alamıyor 180 tl onun için sosyal güvencesi olması lazım anlatamadım galiba :)