Nurcan6148 yavrum (18-23) haftalarda detaylı ultrasona herkes girmek zorunda. Neden ? Çünkü orada çocuğun tüm organlarına bakılıyor, doğar doğmaz ameliyat gereken durum varsa hastanede hazırlıklar yapılıyor, ona göre tedavi sürecini araştırıyorsun hatta bazı problem için anne karnında tedavi söz konusu. Detaylı ultrason yaptırmayan anne bencildir bu konuda hemfikiriz. Fakat zeka testi başka bir olay. Ben gebe kalmadan önce anne karnında bi müdahale var sanıyordum, yaptırayım bebeğimin sağlığı için diyordum. Kaç doktor İle görüştüm kızım zeka testlerinde müdahale yok, biz bu testi ebeveyn kararı İle çocuk hangi ayda olursa oldun gebelik sonlandırılıyor bunun için yaptırıyoruz. Kendi doktorum dedi kızım bebeğini aldırmayı düşünmüyorsan hiç gerek yok yaptırma dedi. Zeka için yapacak bir şey yok ya kabullenirsin o çocuğu ya kabullenmezsin. Bu testler kesin sonuç verseydi sürece anne kendini hazırlasın diye yine yaptırılsın derdim fakat bazan sağlıklı dedikleri çocuklar hasta doğuyor. Peki bu durumda anne ne yapacak ? Kendini hep iyi diye hazırlamış testlere göre. İşte sonuç olarak bi anne zeka testi yapmadan çoçuğunun her türlü gelişine kendini hazırlamalı. Testin kesin sonuç vermemesi bu duruma beni karşı yapıyor. Ama detaylı ultrason başka bir boyut. Yaptırmayan her anneye kızıyorum. Evet fiyatlar pahalı, yeni evliyim borcumuz var ama biz bunun parası bi şekil ayarlamak zorundayız evladımızın sağlığı için dedik. Yani maddiyat çocuğun sağlığının önüne geçmemeli. Şükür Rabbime de detaylı da her şey temiz çıktı, bi an olsun her şeyde temiz çıktı o kadar da para verdik demedim. Çünkü burada konu çocuğumuz sağlığı, yeter ki sağlıklı olsun yolunda feda olsun paralar.