Didi6 Deletedmom0071 Kelime anlamı ücret, hediye, mükafat, karşılık. Cümle içerisinde farklı anlamı olabilir. Mesela ecrin kerim Allah'ın hediyesi olarak geçer, ancak Kerim "Allah" anlamındadır ecr değil.
Didi6 Deletedmom0071 Ecir kelimesi eskiden Türkçede de kullanılırdı. Büyüklerimizden hatırlıyorum ben mesela. Ecir de dediğim anlamlarda kullanılırdı. Ondan yola çıkarak cevapladım ben. Ancak Arapçadaki orijinal anlamı farklıysa, orasını bilemem, sen daha iyi bilirsin canım. Aramızda bir ilahiyatçı olması güzel. Ecrin vb. anlamı şaibeli isimler hakkında bilgilendirebilirsin bizleri 😊
Deletedmom0071 Didi6 inşallah gerçi burada bir şey söylüyorum sanane diyorlar halbuki belki bilmiyorlardır diye söylüyorum koyup koymamak anne-babaya kalmış ☺️🌸
Mlssa dmtzr Biz Masal koyacağız ☺️ama alternatif düşündüklerim vardı fikir olsun Miray,İpek,Hilal,Hazal, Derin Yade 🌸
Deletedmom0071 Gulsevm maalesef bu yanlış bilinen bir şey öyle bir melek yok. İsimlerin anlamları konusunda kandırılıyoruz internet sitelerinin çoğu yanlış bilgi veriyor
Deletedmom0071 Gulsevm yani ne arapçada buğlem o meleğin adı ne kuranda ne hadiste ne tefsir kitaplarında hiçbirinde yok. O yüzden yanlış biliniyor bence öyle bilinmemeli 🙋🏻♀️🌸
feyzaa34 BsrArif bende 12 sene evvel kardesime koydum ranayi suan pismanim keske koymasaydimda cocuguma koyardim rana ismini😂😂😂😂