dmtzr Kızlarrr bebeğime Ebrar ismine karar vermiştim anlamından dolayı ama eşimin babaannesine söyletmeye çalıştım bebeğime ebrak diyor 🙈bide nedense kendi içime de bi türlü sinmiyor. İsim önerileriniz varsa yazabilir misiniz ? 🙏
sevval55 İpek çok seviyorum ben bana çok narin geliyor🌸 birde melinda ismi cok hos annesinin güzel kızı demek
Deletedmom0071 dlk_s ecr Allahın hediyesidir bilinenin aksine ecren ve ecrin sadece tenvinin vermiş olduğu -en -in eki alırlar. Tek başlarına anlamları yoktur.
Asyagizem dmtzr ebrar ismi çok ama çok ağır bir isim her çocuk kaldırmıyor .. İnan’ın birçok örneği var vazgeçmeniz çok iyi olmuş .
Mislimelek dmtzr ben kızıma Gülce ismini koymaya karar vermiştim ama detaylıda erkeğe döndü😞 Gitti bizim Gülce ☺️
Didi6 Deletedmom0071 Ecr de Allah'ın hediyesi anlamına gelmez. Ecr/Ecir hediye, mükafat, ücret anlamlarına gelir. Ecre, Ecren, Ecrin şeklinde koymak senin dediğin gibi pek manalı değil.
Deletedmom0071 dmtzr benim kayınvalidem de Hüseyin’e İsiin diyo ne koyarsam koyayım söyleyemeyecek. Ebrar çok güzel bir isim bence kim ne der diye fikrinizi değiştirmeyin ☺️🌸
Deletedmom0071 Baloglum93 sedef diye bir hastalık var ya Sara da öyle mesela bana o hastalıkları çağırıyomuşuz gibi geliyo
Deletedmom0071 Didi6 hayır ecr Allah’ın hediyesidir. “İman edip dünya ve âhiret için yararlı işler yapanlar bilmelidirler ki, biz güzel iş yapanların ecrini asla zâyi etmeyiz.” (Kehf 30) Ecr mükafattır ayette geçen şekliyle ise Allah’tan gelen mükafat.
Didi6 Deletedmom0071 Kelime anlamı ücret, hediye, mükafat, karşılık. Cümle içerisinde farklı anlamı olabilir. Mesela ecrin kerim Allah'ın hediyesi olarak geçer, ancak Kerim "Allah" anlamındadır ecr değil.