Busramerve çok geçmiş olsun. ben de demir eksikliği anemisi hastayım. Çocukluğumdan bu yana 3 ay hastanede yatmak da dahil olmak üzere sürekli tedavi gördüm. Sonunda bilinçli beslenerek hastalığı kontrol altında tutmayı öğrendim. Tabi sizin talihsizliğiniz ayrıca alerjinizin olması … beslenme şeklimde sürekli tüketmeye dikkat ettiğim şeyler şunlar;
salatalarımı maydonoz ve baby ıspanak ile yaparım, maydonozda ıspanaktan bile daha çok demir var. Bunun yanında hemen bir meyve tüketirim veya meyveyi direk salatanın içine doğrarım. Biliyosunuzdur c vitamini ile tükettiğimizde demiri vücut daha çok alıyor.
Çay, kahve ve yoğurt demirin düşmanı. Demir yapacak şeyler tükettiğimde asla 30 dk öncesi veya sonrasına kadar bunları tüketmiyorum. Yeşil mercimeğin yemeğini, salatasını ve mezesini yapıyorum sık tüketiyorum. Mümkün mertebe her sabah aç karnına bir kaşık eczaneden aldığım keçiboynuzu pekmezini içiyorum. Nohut ve kuru fasulyeyi haşlayıp buzluğumda tuttuğum için mutlaka bir avuç da olsa çorbalarıma salatalarıma veya pilavıma katarım. Arnavut ciğerini yapıp dolabınızda 3 gün tutabilirsiniz hergün meze şeklinde bir parça yersiniz hem sofraniz zenginleşir hemde sağlığınız için çok iyi. Bunun dışında özellikle kırmızı ette de çok var fazlası kolestrolünü yükseltir ama genel olarak yemeklerine bir parça koyabilirsin.
herkes kendi vücudunun doktoru, 36 yaşımdayım ve bu şekilde beslenmeye gayret göstererek hastalığımı kontrol altında tutuyorum. Sizinde kendi doktorunuz kendiniz olacaksınız ve bu şekilde beslenmeyi alışkanlık haline getireceksiniz. Ancak bu şekilde sağlığınızı korursunuz.