Snmbltt Benimde hamileliğe bağlı çıktı ilk aylardan beri kullanıyorum şu an 7.5 aylığım başta 25 ile başladık sonra değerlere göre 50 , daha sonra da 75 oldu endişelenecek bişi olmadığını söyledi doktorum yaklaşık hamilelerin dörtte birinde çıkıyormuş
Rukeys Gokcin Ben de önce dahiliyeye gitmiştim ama memnun kalmadım endokrin uzmanına gittim daha sonra. Doktorum ayda bir test yapacağını söyledi çünkü ilaç hemen etki yapmıyormuş. Bir de sabah aç karnına ve özellikle her gün aynı saatte alırsak daha etkili olurmuş sizin de bilginiz olsun 🙆🏽♀️ Ama yemekten bir saat önce olduğunu duymamıştım hiç 🤔 Salı günü kontrole gideceğim sonucu sizlerle de paylaşırım🙏🏼
Arya92 Gokcin ben ilk dahiliyeye gidiyordum kadın doğumla birlikte ilacimi o arttırmışti.ben normalde de tiroid hastasıyım 50mcgden 75mcg ye çıkarttı.ama sonra kadın doğum doktorumu değiştirdim şimdi o takip ediyor her ay olcturuyorum ona söylüyorum.yani kadın doğum doktorun arttiralim dediyse kullanman gerektiğini düşünüyorum
Gokcin Arya92 kadın doğumda diyor endokrine gireceksin 50 mcg çıkartacaklar diyor cnm yani bi ilaç yazmak mcg yükseltmek bu kadar zor mu anlamadım sadece endokrin doktoru yukseltiyormus yazıyormuş garip yani
ey_lull Benimde 11 çıktı ama doktor 50 mg verdi bence yetersiz bide 2 ay snra gel dedi ama ben 2-3 hafta sonra yaptırıcam tahlili gidicem doktora 😁
Rukeys ey_lull önce düşük dozda başlatılıyormuş düşmezse yükseltiyorlarmış canım. Benim ilk gittiğim doktorum yüksek vermişti çarpıntım oldu. Doktorumu değiştirince öğrendim. Yüksek dozla başlayınca seni yormuştur bide hamilesin demişti. İki ay nasıl bekler insan 🙈 bence de gidin🙏🏼
ey_lull Rukeys ay biraz rahatladım valla çok sağol acaba kafama göre 100 mü içsem diyodum 😣 bi dahaki tahlil sonucuna kadar doktorun ceridği gibi devam ediyim
Gokcin Meltem19 Valla canım bende oyle yaptım heryer dolu boş endokrin doktoru yok bende 50 mcg aldım sabahları aç karnına içiyorum yapcak başka bisi kalmadı.
Rukeys Nerede yaşıyorsunuz ? İstanbul Anadolu yakasındaysanız kendi endokrin doktorumu önerebilirim. Çok anlayışlı kibar ve güzel bilgi veren bir doktor 🙏🏼
KBOzturk Ben de hamile kalmadan önce 50mg kullanıyordum gebeliğin ilk ayında ölçtürdüm normaldi 13gaftalıkken yine ölçtürdüm normaldi ama sizde yükseldiğini okuyunca içime kurt düştü pazartesi kan vereceğim inşallah yine düşüktür. 18haftalığım
Arya92 Gokcin ben önceden de kullandığım için aile hekimi bile yazıyor ilacı doktoruma da endokrinoloji ya da dahiliyeye gitmeme gerek varmı dedim kadın dogumcum ben takip ederim sonuçları heray şöyle dedi.doktordan doktora değişiyor dahiliye uzmanına da gidebilirsin
Brktugce Meltem19 canım ben ankarada keçiören de meslek hastalıkları hastanesi var dahiliye bolumune gidiyorum murat karakurt doktorun ismi ve cok bilgili benimde hamilelikten troidim yuksek cıktı her ay onun kontrolu altındayım cok guzel bilgilendirmede yapıyor
Pnr Bende kullanıyorum kızlar şimdi yeni dozunu arttırdı doktorum haftada 3 gün 50 mg alcam 4 gün 25 mg
Meltem19 Brktugce dediğiniz yer evcıl hayvanlar parkı falan var onun yukarısındakı yermı .elvankentteyım cok ters😔😔cok tesekkurler yinede ☺
Pnr Gokcin canım ben hiç anlayamadım ya korktuğum içinde tam soramadım daha önce bende böyle bişey yoktu çünkü gebeliğe bağlı sanırım 117 bin falan diyordu doktorum ama yanlış bi değerde söylüyor olabilirim şu anda
Brktugce Meltem19 evet canım evcil hayvanlar parkın orda olsun aklının bi koşesinde bulunsun yinede 🙂🙂