Merveozdemir Canım benim iki böbreğimdede büyüme vardı. Yani sağ böbrekte olan büyümeler hamilelikte normal gözetleniyor yani kese sağ tarafta olduğundan dolayı diye demişti doktorum. Ama benim iki böbreğimdede 27’ci haftamda sağ böbreğimde 4 cm, sol böbreğimde 4,5 cm büyüme oldu. Ve bu çok hızlı bir şekilde oldu. Böbrek değerlerim düşmeye başladı bende senin gibi 4 hafta direttim diyebilirim. Sonra 28’ci haftamda idrarımda kan, mide bulantısı, ve böbrek ağrısıyla hastaneye gittiğimde böbreklerimin enfeksiyon kapmaya başladığını ve acilen stent takılması gerektiğini söylediler. Normal doktora olmadım uroloji profesör’ünün verdiği sözle girdin ameliyata. 28’ci haftamda takıldı ve ara ara erken doğum riskiyle hastaneye yattım şuanda 36’cı haftamdayım. Sol böbreğimde hala daha bir büyüme var stentlere geç kalındığından dolayı deniliyor. Ben Araştırma hastanesinde Profesör’e kontrol oluyorum canım, ücretli olduğundan doğum seçiminide sana bırakıyolar. Zaten kalp ritim bozukluğum da olduğundan dolayı beni normal doğuma zorlama şansları yok😌 Sen eğerki taktırmak istemiyorsan, sağda büyüme varsa sol tarafına yat, bol bol su iç ve idrarını tutma. Ama ağrısına dayanamıyorum diyorsan zaten yolun sonuna gelmişsin 4-5 haftan var, böbreklerinede daha fazla zarar vermemek adına taktır derim. Ama en iyisi iyi bir uroloji uzmanına gözükmen olur🙏