Edessanr sabahtan beri doktorlardan alıntı yaparak anlattım. Oksitosin hormonunun ne olduğunu açıklayarak anlattım. Birinci küçükken ikinciye hamile kalıp zaten emzirmelerle bu durumun ilgisinin olmadığını kaç kişiye defalarca anlattım. Yani bazıları ısrarla bu süt sağma işini sanki yüzyılın keşfiymiş gibi savunuyor. Ya hadi tehlikesi olmasa dahi bu şekilde cinsiyet öğreneceğine inanmak bile akıl alır şey değil de hadi orasını geçtim. Bir tanesi 6 yıllık hemşireyim size kalsa sırf süt veriyorum diye hamile olduğum düşecekmi yazıp başlığı savunmuş. Tüm biyoloji bilimi tıp bilimi yanlış biliyor ama o hemşire ve modern tıp ile ilgili bir yerde çalışırken suya zorla göğüslerden süt akıtarak cinsiyet öğrenmeyi savunurken doğru söylüyor kendince. Ne diyeyim yani hemşiresi böyle olan ülkede ilk bebeğine hamile heyecandan ne yapacağını bilemeyen bir hamilenin bu başlığa itimat etmesi şaşırtmıyor şu saatte. Ben siz ve başka sağ duyulu insanlar vicdanen bildiğimizi söyledik. Artık illa süt sağacağım siz ne bilirsiniz diyende kendi bilir. Belki düşük yapmaz Ama bebeğine emzirmesi gereken ve bebeğin bağışıklık sistemini güçlendiren en kaliteli o ilk sütünü çöpe atmış olacak. Yazık...