Kardelendgn Biz öykü koymayı düşünüyoruz ama liva ismi de çok hosumuza gidiyor Anlamı; Bayrak. Mülki idarede kaza-vilayet arasında bir derece, sancak. Siper etmek. Liva-i Şerif; Cenab-ı Peygamber’in bayrağı. Liva-i Osmani; Osmanlı sancağı, Liva-i zafer; zafer bayrağı şeklinde kullanılırdı. Kuran’da Nur Suresi 63. ayette geçer.
edasadi Neslihan7153 almila isminin anlami şaibeli. Yazılan gibi değil bende beğeniyordum ama vazgeçtim. Bilginiz olsun iyice araştırmak lazım
Neslihan7153 edasadi bizde araştırıp karar verdik zaten hiç araştırdığım da böyle bişe ile karşılaşmadım almila kırmızı elma kırmızı yanaklı Türk kadını anlamında benden çok eşim araştırdı ve Türk kadını adı olduğu için seçtik
Didi6 edasadi Almila eski Türkçe bir isim. Esasen Almıla, fakat Almila olarak kullanılır daha çok. Almila elma demek. Bir hükümdarın kızı. Anlamı şaibeli olanlar: Mila, Aymila, Almina, vs.
edasadi Yavuzum1202 ecesu, göksu eski türk isimleri ve hoşlar bence. Alya gökyüzü demek liva da sancak bayrak komutan anlamlarına geliyor livanul hamd da geçiyor
Resiruh043 Gökçe zeynep meva yada asel eşim nida yada ikra isdio 4 yasinda kızım elisa dio kayınpederin elif dio kin37+4 olduk hala bulamadik😑