Busrabora amin inşallah herkes sağ salim mutlulukla alsın yavrusunu kucağına :)
Neden dut pekmezi; aslında dutu seviyorum üzümde içiyorum moduma göre degisiyor. Dutun iltihap temizleme, antioksidan özelliği olduğu için onu daha bir seviyorum :) gün aşırı olmasının sebebi hergün yersem kilo yapar iştah açar bu yüzden gün aşırı 1.5 tatlı kaşığı yiyorum.
Soda; bu anlattıklarımla beraber doktorum vitamin vermekten nefret ediyor, sodayla magnezyum, potasyum bunları alıyorum hem hoşuma da gidiyor çünkü zaten asitli hiç birşey içmiyorum. Belirteyim kahve, çay, paketli ürün(küçük kutu süt hariç) hiç tüketmemeye çalışıyorum.
Kefir; bir tanıdıgimiz da mayası vardı sağolsun bana da verdi onunla yapıyorum ama bulamazsanız aktarlar da var alıp yapabilirsiniz evde.
İş yerine sütü kutu olarak götürüyorum, yoğurdu da paketli yiyorum öyle tercihim yok ama içindeki oranlara bakıyorum. Sütçü gelirse de kendi sütümü ve yoğurdumu yapıyorum. Evde iseniz kesinlikle kendinize yapın hem size bir uğraş olur hem sağlıklı olur :)
Bu sayede şekerli şeyleri meyvelerden, kuru meyve ve yemişlerden. Su ihtiyacımi sudan, ayrandan, meyvelerin kendi suyundan alıyorum. Karbonhidratı ise sağlıklı şekilde sadece ekmekten değil, patates, pilav, makarna vs bunlardan alıyorum. Vücudun herşeye ihtiyacı var ama kararınca. Bu sayede hem bebek hemde siz doyuyorsunuz. Ve bakıldığında zaten 2 saatte bir yiyor oluyorum ama sağlıklı sekilde oluyor :)