Kovaburcu Bence kız ya da erkek tarafı diye bişi olmamalı. Anlamıyorum neden ilk çocukta her şey kız tarafına yüklenir ki. Erkek tarafı biz bişey almayız deyip çekilebiliyor işin içinden. Sonuçta herkes bütçesine göre ne almak isterse onu almalı. Ama işte bazı erkek tarafları bunu anlamak istemiyor. Benim ilk oğlumda mesela annemle eşimle oturduk konuştuk. Annem siz hiç kıyafet almayın ben bütün kıyafetlerini yaparım demişti ama geri kalanını yapamam oğlum dedi. Eşimde siz nasıl derseniz öyle olsun dedi, ay niye almıyolar da şöyle de böyle de demedi. Çocuk bizim çocuğumuz ailelerden önce ihtiyacını bizim düşünmemiz kazım dedi. Ama annemde kıyafetlerini almayı çok istediği için onu da kırmadı. Kayınvalidem de (Allah mekanını cennet eylesin) yatağını yorganını, battaniyesini yaptırdı pamuktan. Nevresimini diktirdi. Sonrasında da oğlumun dedeleri, amcaları, dayıları, teyzesi bi sürü hediye kıyafet getirdiler. Baktığında annem baya bi harcama yaptı ama ben bunu tutupta kayınvalideme siz niye bu kadar yaptınız demedim. Onlarda sağolsunlar benim anneme ay niye bi tek kıyafetlerini alıyosun diye tepki vermediler. Aksine kayınvalidem çok mahçup oldu. Maddi olarak elini taşın altına pek koymazdı ama yinede elinden geleni yapmaya çalıştı kayınvalidem. Zaten kalp hastasıydı kendi bişey yapamıyordu ama çevresinde yapanlara yaptırıyordu. Neyse çok uzattım😅 Kısacası ben erkek tarafının her şeyi kız tarafı yapacak tribini hiç anlamam ve saçmada gelir. Aslında diyeceksin o zaman sizin torununuz değil bu sadece benim annemlerin torunu diyeceksin😂😂😂