Ben durumumu anlatayım. 30 yaşındayım. 28 yaşıma kadar pcos nedir bilmezdim. Çünkü değildim. O yaşıma kadar değil pcos bir tek kistim bile olmadı, olduysa da ben hiç hissetmedim. 24 yaşında ilk ayımda hamile kalarak ilk çocuğumu doğurdum. 28 yaşında ikinci çocuğa karar verdik ve korunmayı bıraktığım ay hamile kaldım. 6.haftada düşükle sonuçlandı. Düşüğün üzerine tekrar hamile kalmak için uğraştık ama olmadı. Çünkü ben birden 4-5 kilo aldım. Hamile kalamadığım için stres yaptım. Bu süre içinde birçok şehirde birçok kadın doğumcuya gittim. Hala pcos görünümü yoktu. Tek bir kist bile! (Bu arada düşükten önce 28 günde bir adet oluyordum. Bir gün bile şaşmazdı. Düşükten sonra da bir gün bile şaşmadı ama 30 günde bir oldu 2 yıl boyunca.) Sonra bu bahsettiğim iki yıllık sürecin sonuna doğru göğüslerim tüylenmeye başladı. O zaman şüphelenip tekrar bir kadın doğumcuya gittiğimde yumurtalıklarımda pcos görünümü oluşmaya başladığını gördük. Doktorum yumurta büyütmek için iğne kullanalım dedi. Yumurtluyorsun ama yumurtan kaliteli olmayabilir dedi. İğne kullandım, ona rağmen yumurtam büyümeyince bana "İnsülin direnci yüzünden" dedi. Meğer polikistik overin sebeplerinden biri insülin direnciymiş. Meğer ben sağlıksız beslenip, birden kilo alıp, hareketsiz yaşayıp şeker metabolizma dengemi bozmuşum ve pcos olmuşum. Yani doğuştan değil ! O ay 10 gün şeker ilacı kullandım, şekerim dengeye girdi ve o ay hamile kaldım. Hamileliğimi öğrendiğimden beri diyet yapıyorum, yürüyüş yapıyorum ve 4 kilo verdim. 14 haftalık olduk. Fazla uzun oldu ama yazmak istedim. Pcostan kurtulur musunuz bilmem ama zayıflamak ve şeker diyeti yapmak çok önemliymiş. Bizzat yaşadım gördüm. (Bu arada boyum 1.68 Kilom 63 tü. Yani kilolu falan da değildim. Şimdi 59 oldum.)