Berna_1997 Betul3535 yufkayi üçgen üçgen doğruyorum icine bi su bardağı sivi yağ bi tane soda suruyorum iki kat yapiyorum arasina ve ustune sürüyorum ic harcini koyup sariyorum paçanga gibi sonra beşli posetleyip buzluga çıkarınca yumurtanin sarısını sürüp susam atip direk fırına 180 derecede kabariyo pufuduk pufuduk cok guzel oluyor
Deletedmom667 Berna_1997 kendımız ıcın buzluga mantı bezelye fasulye barbunya bamya kompostoluk erık karnıyarık ws ws misafır ıcınde acma yaptım elmalı kurabıye atıcam birde hazır su boregı alcam onu atcam buzluga sonucta o halde cesıt cesıt hazırlık yapamam gelenlere
madl41 Berna_1997 Lohusa şerbetiyle börek yaparım gelenlere 🙄 zaten böreği kayınvalidem yapıcakmış oda sıcak yapıyım diyor😅 ama ben şimdiden kızılcık yada vişne suyu yapıp buzluğa atacağım gelenlere ikram etmek için .. Zaten kimse kusura bakmasın dedim kayın valideme.. bizim taraf annem ablam falan gelip yemeği biz yaparız diyor eşimin tarafa ise anca börek şerbet 😊aslında düşünceli insan kendisi bişe yapıp getirir 🙈
Zeynka A_S_K hiç çözülmesini beklemeden buzlu haliyle üstüne yoğurt yumurta karışımı sürüp direkt fırına veriyorum ben, helal olsun ne demek yaparsanız beğenirsiniz ve afiyetle yersiniz inşallah 🙏🏻🧡
madl41 Kendim içinde bi bezelye atıcam bide maydanoz doğrayıp buzluğa atıyorum çok pratik oluyor😊ayrıca menemenlik domates sosu yapıcağim 😊zaten herşey zamanında güzel😊 ben hamırişlerini buzluğa atınca buzluk kokusu yada tadı oluyor diye atmıyorum
Deletedmom667 madl41 buzlugunuzu güzelce temızlersenız duzenlı sekılde koku olmuyor..ben hıc buzluk kokusu yasamadım hawasını alarak koyuyorum herseyı
PembeKoala Berna_1997 böyle zamanlarda aslında gelen misafirlerin birşeyler yapıp getirmesi gerekiyor biz bide sürekli yemek temizlik misafir ile uğraşırsak vay halimize :)
defne55 Berna_1997 hiç bisey yapmayacam valla hem lohusalık hem yorgunluk hem bebek saatlerce misafir ağırlamaya halim yok çikolata veya lokum yeterli hasta ziyareti kısa olur oturmaya gelen de yapsın yiyeceğini yanında getirsin 🤣
Berna_1997 A_S_K sodalı börek için bende icine sürmek için bi su bardağı sıvı yağ 1 tane soda iki kat üçgen aralarina ustune suruyorum içini koyup sariyorum ben patatesliyi seviyorum puf puf oluyor
Ipek34 Berna_1997 ben bisey yapmiycam annemle kayinvaldem gelcek zaten yaparlarsa yapsınlar yapmazlarsa da hazır alırım valla kendi dersindeyim uğraşamam gelenin yedigiyle
yigitmom_ Berna_1997 Diyarbakırlılar ve bircok il de yapılır canim Patlicanlar közlenir kabuklari incecik soyulur ve posetlere koyulup buzluga atilir . Yapılışı ise; Kozlenmis patlicanlar soyulduktan sonra dogranir tencerede 2 dis sarimsak dövülerek yagda hafif kizarttiktan sonra uzerine kozlenmis patlicanlar eklenir ve yarim saat kadar surekli karistirilarak pisirilir isteyen yumurtali da yapiyot canim enfes bir tadi var
Gulfem07 Berna_1997 hicbir şey 😂😂valla çalıştığım için zamanım olmuyor ne bulurlarsa yicekler diyorum annem kızıyor 😂
Nurcan6148 SevdaLinkaaa Evim herkesten uzak kolay kolay kimsenin gelecegini zannetmiyorum.Gelse gelse annemler gelir onlarda yabanci degil.Kimseyi dusunemem valla😁
madl41 Deletedmom667 benim dolap yeni valla ne kadar silsemde buz kokusunu sevmiyorum bide bişeyin ilk yapıp pişmesiyle buzluktan çıkıp pişmesi çok farklı😊