Gnl0606 Merhaba, öncelikle hepimiz inşlh sağlık ile kavuşuruz bebeklerimize. Benim ikili tarama testim cut off değeri altında çıksada yaş sınırı gördüğü için doktorum 4′lü tarama veya fetal dna testini önerdi imkanlar doğrultusunda. Fetal testi yaptırdım sonuçlarım normal çıktı %98-%99.İçimiz rahatladı tabii. En son bu dediklerim 12.haftamda oldu araya pandemi girdi ben daha bu hafta pazartesi gidebildim doktoruma, şimdide beyninde bir coroid pleksus kisti gördü. Bu da bir down, edward rahatsızlığı belirtisi olarak araştırdık. Fakat doktorum fetal dna testi yaptırdın sonuçların güzel 28.haftaya geçecektir dedi. Genel olarak geçiyormuş. Detaylı için gün almamı istedi hastaneden ilk aldım fakat bakan radyoloji uzmanı, sonuçta kendi doktorum da değil bir kadın doğum uzmanı da değil. İçim yine rahat etmedi şimdi bir perinatolog uzmanından randevu aldım oraya gideceğim. Sizin yerinizde olsam bir uzmana görünürdüm. Ya da farklı doktor fikirleri alırdım.Sonuçta ayrıntılı ultrasona girme sebeplerimizden biri de tüm kontrol bu belirtiler orada görünüyor doktorunuzun dediği gibi alakası yok değil yani. Uzun oldu kusura bakmayın!